POGLEDAJTE!

TEREN SE SPUŠTA ISPOD ZEMLJE, ŠTA JE OVO!? Real Madrid predstavio NOVI stadion, igraće se i košarka! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako će izgledati renovirani stadion Real Madrida.

Izvor: Youtube/printscreen/Real Madrid/Twitter/printscreen/@realmadrid

Real Madrid je još u martu 2020. godine počeo da renovira svoj stadion "Santijago Bernabeuu" i sada je veliki projekat konačno priveden kraju. Zbog toga se Real Madrid pohvalio na društvenim mrežama i pokazao da ima verovatno najmoderniji stadion na svetu u čije su renoviranje uložili navodno preko pola milijarde evra (spominje se od 570 miliona evra, pa naviše), što je razlog zbog kog je "kraljevski klub" štedeo novac ovog leta.

Šta je Real Madrdi uradio? Glavna stavka je zamenjivi teren koji se "lako skida", preciznije može da se razloži i stavi ispod zemlje, što zaista zvuči neverovatno. Na taj način Real Madrid će čuvati podlogu, posebno kada dođe do loših vremenskih prilika, a to će izvoditi na sledeći način, pogledajte:

Navodno, plan je da se na stadionu tako "bezbednije" drže koncerti, ali ne samo to! Real Madrid će u budućnosti instalirati i "rezervne terene", tako da će moći da se postavi košarkaški, teniski, čak i hokejaški teren, što zaista zvuči "iz budućnosti". Ipak, Real Madrid je pažljivo osmislio projekat koji će im u narednim godinama i decenijama generisati dodatne prihode, dok će naravno i komocija fudbalskih navijača biti podignuta na viši nivo.

Instaliran je pokretni krov na stadionu, proširene su i tribine, dok je izgrađeno i nekoliko pomoćnih objekata koji će "Bernabeuu" učiniti spektakularnim i najmodernijim na svetu. Biće pravo zadovoljstvo za igrače Real Madrida da igraju na renoviranom stadionu i zato je plan da od leta stignu i najveće fudbalske zvezde: Erling Holand i Kilijan Mbape.


Pogledajte i kako je zamišljeno da se tu igraju i drugi sportovi:


BONUS VIDEO: