Otkriveno

DINAMO JEDVA ČEKA, A MODRIĆ... Lukina izjava šokiraće SVE u Zagrebu: "Da li sam potreban sa 40 godina?"

Autor Marina Periškić

Luka Modrić otvorio je dušu novinarima i iskreno je govorio o svom povrtaku u Dinamo iz Zagreba.

Izvor: Profimedia

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić mogao bi karijeru da završi u rodnoj zemlji, tačnije Dinamu iz Zagreba, klubu koji je napustio još davne 2008. godine. Nakon igranja za Totenhem Modrić je postao legenda Real Madrida a sa 37 godina i dalje je veoma bitan šraf u mašineriji jednog od najboljih svetskih klubova. Ipak, postoji nada...

Zapravo, čak i ideja koju je javnosti predstavila Vlatka Peras, da vezni fudbaler odigra sezonu 2024/25 u dresu zagrebačkog kluba, a zatim se oprosti od fudbalske karijere! Delimično zbog toga, a delimično i zbog pojedinih fudbalera koji su se vratili u matične klubove, španski mediji su rešili da upitaju Modrića kolike su šanse za takav scenario.

"Serhio Ramos je fudbalski velikan i moj veliki prijatelj. Čujemo se vrlo često i jako dobro znam koliko je snažna bila njegova želja da se vrati kući, u Sevilju. Klub ga je sada pozvao i čuo sam ga baš srećnog. S navijačima je imao nekih nesuglasica kad je bio u Realu, ali mislim da će svojim igrama i ponašanjem zaslužiti i njihovo poštovanje. Odrekao se velikog novca zbog želje da se vrati u Sevilju i očigledno je da mu je stalo da pokaže koliko mu taj klub znači", rekao je Luka.

Njegov povratak u Dinamo nije toliko izvestan, jer on misli da nema smisla vratiti se u Zagreb sa toliko godina! "Jednom sam, u euforiji proslave naslova s navijačima na Severu, koji su mi stvarno priredili posebne emocije i sećanja za sva vremena, obećao da ću se vratiti. Ali tada ne znate kako će stvari ići u životu, i koliko nešto postane komplikovano s obzirom na prolazak vremena i sve što se unutar toga dešava. Za takve stvari moralo bi puno toga da se posloži, a sada koliko je realno da bi Dinamo uopšte hteo da mu se neki igrač vrati sa 39-40 godina, i kakvog bi to smisla uopše imalo...", zaključio je Modrić.

Nema sumnje da bi Luka Modrić i sa 40 godina bio pojačanje za Dinamo iz Zagreba, ali se u Španiji veruje da on želi da se penzioniše kao igrač Real Madrida. Takva nagađanja dobijaju na značaju kada se ima u vidu da je odbio brojne unosne ponude iz Saudijske Arabije i ostao u Španiji, iako je Real već krenuo u rekonstrukciju, a on nema zagarantovano mesto u timu Karla Anćelotija.

Ipak, i dalje je važna figura u klubu - sa Real Madridom je tokom prethodnih 11 godina osvojio 23 timska trofeja i Zlatnu loptu, najveću individualnu nagradu u svetu fudbala. Pre toga je u dresu Dinama osvojio šest trofeja u Hrvatskoj, a velike rezultate napravio je i kao kapiten reprezentcije. Na Mundijalu u Rusiji 2018. godine Hrvati su poraženi od Francuza u finalu, dok su četiri godine kasnije u meču za treće mesto savladali Maroko. Takođe, reprezentacija Hrvatske je igrala finale Lige nacija i nakon slabijeg izvođenja penala poražena je od Španije. 

BONUS VIDEO:

Torcida peva Luki Modriću
Izvor: YouTube/Dalmatinski portal