Svoji!

BILI SRBIN, BOSANAC, HRVAT... I OVO NIJE NIKAKAV VIC! Stigli u isti klub, pa odmah napravili KLAN!

Autor Marina Periškić

Dušan Tadić, Edin Džeko i Dominik Livaković oduševili su potezom sve ljubitelje fudbala.

Izvor: Profimedia

Fenerbahče je sastavio veoma moćan tim, a kako i ne bi kada su glavne zvezde tima ni manje ni više nego - Balkanci. Poznato je da posle Edina Džeka u tim iz Turske je stigao Dušan Tadić a prelazni rok zatvorio je Dominik Livaković, rperezentativni golman Hrvatske. U turskom timu je od ranije i Slovenac Miha Zajc.

Nije dugo trebalo Balkancima da se povežu, pa je tako Dominik Livaković otkrio da je Bosanac odmah napravio WhatsApp grupu u kojoj je ova ekipa. Livakoviću nije bilo jednostavno da se navikne na novi tim, ali kapiten Edin Džeko mu je olakšao sam dolazak. Hrvat je otkrio kakva atmosfera vlada u turskom timu sa četiri Balkanca.

"Utisci nakon dočeka su savršeni, zahvaljujem navijačima i klubu, lakše je da se privikneš kada imaš Balkance u ekipi. Džeko je odmah napravio WhatsApp grupu, u kojoj smo Džeko, Tadić i Slovenac Miha Zajc", rekao je golman reprezentacije Hrvatske.

Čini se da im letnjim pojačanjima Fenerbahčea prija što sada mnogo vremena provode zajedno, a i turski navijači su oduševljeni legijom stranaca koja je stigla iz istog regiona. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, navijači tima iz Istanbula obožavaju fudbalere koje je njihov klub doveo tokom leta 2023. godine, pa sada ostaje samo da velikana odvedu do trofeja nakon što je Galatasaraj bio šampion prethodne sezone.

Džeko i Tadić su već imali važne uloge u kvalifikacijama i Fenerbahčeu su doneli grupnu fazu Konferencijske lige, a očekuje se da i odbrana bude znatno jača kada među stative stane Livaković. Doskorašnji golman Dinama iz Zagreba jedan je od najboljih čuvara mreže u Evropi, a to je pokazivao i u dresu nacionalnog tima tokom Mundijala u Kataru, kada je ekipa Zlatka Dalića stigla do trećeg mesta.

BONUS VIDEO: