Fudbal

IZ "LIGE PETICE" PRAVO U SUPERLIGU: Voždovac doveo pojačanje iz Francuske, brzonogog reprezentativca!

Autor Marina Periškić

FK Voždovac je predstavio novo pojačanje reprezentativca Jamajke Džuniora Fleminga.

Izvor: FK Voždovac

Novo pojačanje "zmajeva" je mladi reprezentativac Jamajke, Džunior Flemings (20) koji je potpisao jednogodišnju pozajmicu iz Tuluza. Krilni napadač je počeo svoju karijeru Tivoli Gardensu, zatim je nastupao za Njujork Red Buls, Tampa Bej, Finiks Rajzing, Ledžiona odakle je u januaru 2022. godine prešao u francuskog prvoligaša.

Prošlu polusezonu dvadesetogodišnji krilni napadač proveo je u Francuskoj u redovima Šamoa Niora. U dresu reprezentacije upisao je 26 utakmica, na kojima je postigao četiri gola. Pohvalio se fudbaler da je znao da je Voždovac najmlađi tim u svim evropskim ligama najvišeg ranga, ali je istakao da ima iskustva na veštačkom terenu.

"Znao sam da dolazim u najmlađi tim u Evropi. Istraživao sam malo o klubu, igračima, rezultatima u prošlosti. Tim mi je na prvom mestu i daću sve od sebe da kao ekipa napravimo što bolje rezultate“, izjavio je novi fudbaler Voždovca. Nikad nisam igrao na ovakvom stadionu, koji se nalazi na krovu tržnog centra, izgleda veoma kreativno. Imam iskustvo igranja na veštačkoj travi, prija mi, jer tako i moja brzina može da dođe do izražaja“, rekao je Flemings.

Sportski direktor kluba iz Braće Jerković, Bojan Leontijević, predstavio je najnovije pojačanje Zmajeva. "Nedostajao nam je u rosteru igrač na poziciji desnog krila i po mogućstvu drugog centralnog napadača, a izbor je pao na Flemingsa. Dolazi iz takmičarskog ritma, tako da nadamo se da će pomoći našem mladom timu da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Dugo smo pregovarali sa njim i francuskim klubom. Očekujemo da vrlo brzo prihvati sve zahteve i principe igre i sigurni smo da smo napravili dobar posao“, rekao je Leontijević.

BONUS VIDEO:

Partizan Voždovac 3:0
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd