Fudbal

PUCA SVALČIONICA BAJERNA, OPŠTI RAT NA SNAZI: Tuhelu se ozbiljno uzdrmala klupa, OPET je zaratio sa igračima!

Autor Marina Periškić

Nova bura u Minhenu i nezadovoljstvo igrača radom trenera Tomasa Tuhela.

Izvor: Profimedia

Nakon što je Bajern ispustio pobedu protiv Bajera iz Leverkuzena (2:2) na otvaranju 4. kola Bundeslige, situacija u klubu se ozbiljno zaoštrava. Nemački mediji počeli su da pritiskaju Tomasa Tuhela i ponestaje mu izgovora. Nije više "nov trener", prošao je zajedno sa ekipom kompletne pripreme, dobio je vrhunskog napadača Harija Kejna, a još uvek izostaju rezultati. Od ukupno 17 utakmica ima devet pobeda i nešto malo iznad 50 odsto uspešnosti. Pored učinka, sporno je što Tuhelov tim ne izgleda bolje od Nagelsmanovog, koji je bio trener Bavaraca do pre samo šest meseci. 

Bajern je ozbiljan klub koji ne iznosi javno dešavanja iz svlačionice, ali po pisanju medija, pozicija Tomasa Tuhela nije toliko bezbedna pred derbi meč Lige šampiona protiv Mančester junajteda, odnosno novi veliki okršaj Bundeslige sa Lajpcigom krajem meseca.

Na stranu rezultati, ali i odnosi u svlačionici su na niskom nivou, posebno nakon izmena na susretu protiv Bajerna od 60. minuta. Mediji pišu da Džošui Kimihu nimalo nije bilo prijatno što je morao da skida traku samo desetak sekundi pošto mu je Miler stavio na ruku. Izlazeći sa terena, s rukom preko usta, rekao je nešto Tuhelu, a posle meča prvi napustio stadion.

Na pitanje novinara zbog čega je zamenjen tako rano, odnosno da li se radi o povredi, 28-godišnji Kimih je samo rekao: "Moraćete da pitate trenera". Sa druge strane, na konferenciji za medije Tuhel se pravdao da nije hteo da rizikuje da obnovi povredu: "Imao je upalu tetiva, nisam želeo da rizikujem sa njim. Medicinski tim jasno je rekao da može da igra 60 minuta. Zato sam ga izveo", rekao je Tuhel.

Da li je ovakav potez samo uzburkao dodatno celu situaciju, koliko je Tuhel bezbedan na mestu šefa stručnog štaba ostaje da vidimo u narednim danima. Bavarci u sredu igraju utakmicu protiv Mančester junajteda gde će Tuhel imati priliku da popravi utisak koji je Bajern ostavio sada, ali i da izgladi svoj odnos sa Milerom i Kimihom pre svega.


BONUS VIDEO: