Fudbal

PENZIJA? MA, KAKVA PENZIJA! Nemanja Matić otkrio do kada će igrati fudbal!

Autor Marina Periškić

Nemanja Matić u četvrtak debituje za francuski tim na evropskoj sceni.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić nastavlja da pokazuje svoj kvalitet u Francuskoj i jasno je stavio do znanja da nema govora o penzionisanju. Mnogi velikani želeli su ga u svojim redovima ali odluka je pala na francuskiRen.

Srpski vezista došao je Bretanju i još je gladan i željan igre. Ovog četvrtka na evropskoj sceni debituje u dresu novog tima protiv ekipe Makabi iz Haife. Ovaj nastup biće ujedno i njihov 88. nastup na međunarodnoj sceni, dok sa druge strane Matić koji upisuje 94. Uskoro će i jubilarna 100. utakmica, a srpski fudbaler ne razmišlja o završetku karijere.

"Klub će ih vrlo brzo imati više od mene. Za tri ili četiri godine ću stati, a Ren će nastaviti da igra u Evropi. Nastaviće da raste i biti na vrhunskom nivou", počeo je Nemanja Matić razgovor za RMC sport.

Ušao je srpski vezista u četvrtu deceniju, ali kaže da vidi sebe još nekoliko godina kao aktivnog igrača. “Ne, ne, ne. Vidim sebe kako igram još tri ili četiri godine. I dalje sam gladan. U fudbalu se nikada ne zadržavam u prošlosti. Za mene to ne postoji", rekao je fudbaler.

Srbin se nada da je njegov transfer otvorio vrata "Roazon parka" i da će još "velikih imena" doći u francuski tim. "Treba da nastave ovim putem, da privlače "velika imena". Klub je napravio dobar projekat, kvalitetno se radi sa mladim igračima, na pravom je putu. I mislim da će veliki igrači to prepoznati i da će želeti da nam se pridruže", izjavio je Nemanja.

Matić otkriva koliko je teško igrati Evropu u odnosu na domaći šampionat, kao i na koju ligu ga podseća francusko prvenstvo. "Ovo su utakmice koje čekamo. Ali, da budem iskren, kada sam igrao u Premijer ligi, svi mečevi su bili teški kao oni u Ligi šampiona. I ponekad su protivnici u Premijer ligi bili teži nego u Ligi šampiona. Isto tako utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope imaju drugačiju energiju, ljudi žele to da vide. Liga 1 me podseća na Premijer ligu, jer timovi su sličnog kvaliteta i svako može da pobedi svakoga. Tempo je visok, mogu da napravim poređenje sa Premijer ligom", zaključio je Matić.

BONUS VIDEO: