Fudbal

POSLE SAMO 2 UTAKMICE - KRAJ! Ponovo je bio selektor BiH manje od 200 minuta

Autor Marina Periškić

Smenjen je BiH stručnjak Meho Kodro.

Izvor: Profimedia

Meho Kodro više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je Mondo.ba portalu iz Fudbalskog saveza BiH. Nije se dugo zadržao trener na klupi "zmajeva" pa je nakon samo dve utakmice smenjen. Pod palicom Kodre ekipa iz BiH pobedila je Lihtenštajn (2:1) i izgubila od Islanda 0:1. Kodro je drugi put u svojoj karijeri seo na klupu "zmajeva", a nasledio je selektora Faruka Hadžibegića.

Kasnije u toku dana i FS BiH je potvrdio na zvaničnom sajtu vest o smeni trenera. "Na današnjoj sednici Komiteta za hitnost FS BiH nije usvojen izveštaj Mehe Kodre, selektora muške „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa dve posednje kvalifikacione utakmice koje je naš tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ugovorom je definisano da ako izvršni organ FS BiH ne usvoji izveštaj selektora, ugovor se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost FS BiH je doneo jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima. FS BiH se zahvaljuje stručnjaku Mehi Kodri na dosadašnjoj saradnji i želi mu sreću u nastavku karijere", navedeno je u saopštenju Saveza.

Slična priča desila se i 2008. godine kada je selektor Kodro prvi put vodio reprezentaciju, takođe samo na dve utakmice. Saradnja je trajala do poraza od Japana (3:0) u januaru i remija sa Makedonijom u martu (2:2). Sukob se dogodio sa čelnicima FS BiH kada su dogovorili prijateljsku utakmicu protiv Irana, o kojoj šef struke nije bio obavešten.

Meho Kodro je kao trener ranije u karijeri bio na klupama Real Sosijedada, Sarajeva, švajcarskog Serveta i Lozane. Bosna i Hercegovina je trenutno na četvrtom mestu kvalifikacija za EURO 2024 sa istim brojem bodova kao Island.

BONUS VIDEO:

Litvanija Srbija
Izvor: YouTube/TV Arena sport