Rastanak...

REAL VIŠE NE VERUJE U LUKU MODRIĆA! Brutalne reči Karla Anćelotija - da li je vreme za KRAJ karijere?!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski fudbaler Luka Modrić bio je jedan od najslabijih igrača na terenu u derbiju protiv Atletika.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Reala iz Madrida poraženi su u gradskom derbiju od Atletika, a četa Karla Anćelotija uopšte nije ličila na jedan od najboljih timova Evrope. Bez klasičnog napadača u postavi i uz odsustvo povređenog Vinisijusa, italijanski stručnjak je morao da improvizuje, pa je tako Luka Modrić zaigrao mnogo ofanzivnije nego što je navikao. Bio je klasična "desetka", kao u nekim ranijim sezonama u dresu reprezentacije, ali ovaj eksperiment nije uspeo...

Opšti utisak je da je iskusni Luka Modrić (38) bio jedan od najlošijih aktera utakmice, pa su se na njega obrušili mediji nakon meča. Karlo Anćeloti, koji je hrvatskog fudbalera izveo iz igre već na poluvremenu, našao se na udaru i morao je da odgovori na nekoliko pitanja o Modriću!

Jedan od tih odgovora posebno je zanimljiv - iskusni italijanski stručnjak nije želeo ništa da sakriva ili "uvija", otvoreno je rekao da je Luka Modrić igrao loše! Možda je vreme za rastanak, Saudijsku Arabiju, Dinamo iz Zagreba ili MLS?

"Počeo sam meč sa Modrićem jer sam hteo da što više imamo loptu, a i želeo sam da odmorim Čuamenija, koji u poslednje vreme igra puno", rekao je na konferenciji Karlo Anćeloti, a zatim nastavio jer su novinari insistirali na pitanjima o Luki: "U dijamantu ili sastavu 4-1-2-1-2 Modrić je bio desetka, veznjak iza napadača, a duo pred golom činili su Belingem i Rodrigo. Izveo sam Modrića na poluvremenu zato što je Atletiko bio bolji od nas. Rano nam je dao dva gola, branio se bolje i brzo vršio tranziciju. Ne želim da upirem prstom u bilo koga i bilo bi previše da tako nešto uradim Modriću, ali on je igrao loše. Kao i njegovi saigrači. Zato sam na poluvremenu umesto Modrića uveo napadača Hoselua kako bismo bili opasniji napred."

Ipak, Anćeloti nije uspeo izmenama da promeni tok utakmice. Atletiko je imao prednost na poluvremenu (2:1), a u drugom delu susreta Alvaro Morata je potvrdio trijumf tima Dijega Simeonea. Taj poraz stvorio je nove probleme Real Madridu, koji je prepustio lidersku poziciju na tabeli. Prvoplasirana je Barselona sa 16 bodova, Đirona ima isto toliko, dok je Real sakupio jedan bod manje. Atletiko Madrid je na petom mestu sa 10 bodova, odnosno dva kiksa u prvih pet kola.

BONUS VIDEO: