ZAMRŠENO

ŠOK VEST - VUČINIĆU PRETI ČETIRI GODINE ZATVORA!? Tužilac iz Italije traži i oduzimanje imovine!

Autor Milutin Vujičić

Mirko Vučinić pokušava da dokaže da nije utajio porez u Italiji.

Izvor: Profimedia

Nekadašnjem crnogorskom napadaču Mirku Vučiniću (39) preti oduzimanje imovine, čak i zatvorska kazna od četiri godine, pišu mediji iz regiona Pulja. Vučiniću je nastavljeno suđenje za navodnu utaju poreza u Lečeu, gradu u kome je stekao slavu u Italiji, a optužen je da je navodno utajio porez u iznosu od 13 miliona evra.

Prema pisanju portala "Quotidiano" iz regiona Pulja, pomenutu kaznu od četiri godine zatvora i oduzimanje imovine predložio je tužilac Masimilijano Kardući, dok sa druge strane odbrana crnogorskog fudbalera traži oslobađajuću presudu. Prema njihovim rečima, Mirko Vučinić je u navedenom periodu živeo i radio - odnosno igrao fudbal - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i stoga smatraju da je nevin.

Presuda u ovom slučaju biće doneta 19. oktobra, a odbrana bivšeg kapitena Crne Gore uverena je da će dokazati da je Vučinić od 2014. do 2017. godine sa celom porodicom "fiskalno" bio nastanjen u UAE dok je igrao za Al Džaziru, pa stoga nije trebalo da plati porez Italiji.

Podsetimo, Mirko Vučinić je najveći deo karijere proveo u Italiji u koju je stigao 2000. godine iz Sutjeske. Privukao je veliku pažnju u dresu Lečea, a zatim je igrao za Romu i Juventus. Poslednje dane karijere, završene 2017. godine, proveo je u Emiratima.

BONUS VIDEO: