Spektakl

SPEKTAKL! POGLEDAJTE ŠTA SU URADILI NAVIJAČI BAZELA: Ovakvu koreografiju nikad niste videli! (VIDEO)

Autor Marina Periškić

Navijači Bazela napravili su čudo od koregrafije o kojima priča cela Evropa

Izvor: Twitter/@itsSimonW/Screenshot

Fudbaleri Bazela poraženi su na domaćem terenu od ekipe Lozane Uši (0:3) u osmom kolu švajcarskog prvenstva, međutim u centru pažnje na početku utakmice bili su domaći navijači koji su razvili koreografiju kakva do sada nije viđena. Domaćini su napravili sjajnu koreografiju ispod koje je pisalo: "Da li si ikada imao ovakav san?", kaopitanje za sve navijače.

Na koregrafiji se vidi dečak koji spava, a oblaci iznad njegove glave predstavljaju san. Ovo je ujedno bila i poruka za fudbalere Bazela, jer dečak sanja da da gol za svoj tim. Vrlo brzo u koreografiju uključena su i pirotehnička sredstva, gde je dim baklje poslužio da iscrta želju navijača. Ova koreografija odjeknula je sa "Jakob parka" je jedna od najoriginalnijih koje je Evropa videla poslednjih godina. 

Bazel je uprkos tome nastavio svoj loš niz, pa u zadnjih pet utakmica broji tri poraza i dve nerešene utakmice, a tim srpskog fudbalera Đorđa Jovanovića ne zna za pobedu od 30. jula kada su u ligaškom meču savladali Vintertur sa 5:2 i trenutno se nalaze na 10. mestu na tabeli. Srpski napadač u dresu Bazela zabeležio je pet golova i četiri asistencije, a ostaje da vidimo da li Bazel može da povrati mesto lidera.

BONUS VIDEO:

Stanovnici Bazela se rekom vraćaju kući
Izvor: Youtube / Claudius Rajchl