BUM!

REAL IMA ČUDO OD DETETA, NADMAŠIO I DONČIĆA! Zablistao u El Klasiku, a trener U ŠOKU - nije znao koliko mu je godina!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako igra novi najveći talenat Real Madrida koji je već nadmašio i Luku Dončića.

Izvor: Profimedia

Real Madrid je pobedio Barselonu u Superkupu Španije, pa onda odmah i na startu ACB lige. U trećem kolu prvenstva Španije bilo je 86:79 za "kraljevski klub", a iako su Poarje (22 poena), Kampaco (15) i Musa (13) bili zaista sjajni i vodili su šampiona Evrope do pobede, tema dana na Pirinejima je mladi košarkaš Ismaila Dijanje!

U pitanju je 16-godišnji centar Real Madrida iz Senegala koji je susret završio sa devet poena i osam skokova za 13 minuta na parketu, uz obaranje rekorda Luke Dončića. Postao je najmlađi igrač u istoriji El Klasika pošto je nastupio sa 16 godina, devet meseci i devet dana, pa je na taj način nadmašio i najbolji "produkt" mlađih kategorija Real Madrida u 21. veku, dok ostaje da vidimo da li će i u nastavku karijere biti bar približnog kvaliteta kao Slovenac.

Dijanje je iskoristio odsustvo Valtera Tavaresa i ostavio je zaista fantastičan utisak i to protiv Jana Veselog, vezao je četiri poena i uhvatio pet skokova u napadu, da bi na kraju došao i do devet poena i ukupno osam skokova. Nije loše za jednog tinejdžera koji debituje u najvećem košarkaškom derbiju Evrope?

"Nisam ni znao da ima 16 godina, najozbiljnije vam kažem, to je baš bilo smešno... Ali, srećan sam jer momak lepo radi ovo mu je nagrada za taj trud!", naglasio je trener Ćus Mateo.

Pogledajte kako je izgledao nastup sjajnog mladog košarkaša Real Madrida:

Ismaila Dijanje
Izvor: YouTube/Liga Endesa

BONUS VIDEO: