Užas

NAVIJAČI JANG BOJSA PRAVILI HAOS PRED MEČ SA ZVEZDOM! Napali vozača autobusa, pretili mu smrću, odmah je stigla KAZNA!

Autor Marina Periškić

Navijači Zvezdinog rivala Jang Bojsa napravili su haos pred gostovanje u Beograd.

Izvor: "Profimedia/ IMAGO

Navijači Jang Bojsa nisu mogli da smire strasti, pred dolazak na Marakanu gde će ih dočekati Crvena zvezda u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona. Na utakmici protiv Grashopersa, u švajcarskom prvenstvu, nastao je haos zbog ponašanja pristalica tima iz Berna, pa je usledila kazna za klub.

Duel je odigran u subotu, Jang Bojs je slavio rezultatom 1:0, a ubrzo je iz saveza stigla i kazna. "Pred gostovanje Crvenoj zvezdi, Jang Bojs je sa 1:0 pobedio domaćine. Ali, ono što se desilo van terena i dalje brine vlasti i navijače nekoliko dana kasnije. Pre i posle utakmice, neki od navijača Jang Bojsa koji su putovali uradili su neke sramotne stvari", pišu švajcarski mediji.

Navijači iz Berna uništili su autobuse transportne firme u Cirihu, a potom su pretili smrću vozaču autobusa. Huligani su nastavili sa divljanjem pa su pretili i policajcima, pa ih gađali raznim predmetima kada su oni došli da smire situaciju.

Jedna od kazni za Jang Bojs biće zabrana za navijače, pa će tako klub iz Berna sledeću utakmicu igrati pred praznim tribinama. Posle ovog skandala oglasio se i klub: "Uvek se zalažemo za igre u mirnoj atmosferi i distanciramo se u svim oblicima od agresivnog ponašanja, uništavanja i oštećenja imovine. U komunikaciji sa vlastima, razgovarano je o merama i date su preporuke. Ali odgovora nije bilo. Kolektivnom kaznom koja je sada doneta, nekoliko hiljada navijača biće kažnjeno zbog neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca. Smatramo da je ovo krajnje žalosno i ne smatramo da je to delotvorno. Umesto toga, trebalo bi da se usredsredite na identifikaciju počinilaca i njihovo pozivanje na odgovornost", pislao je u saopštenju.

BONUS VIDEO: