BURA!

IGRAO 30 SEKUNDI PROTIV ZVEZDE, PA GA SUDIJA ISTERAO! Haos u Kragujevcu - on NIJE SMEO da uđe u igru, evo zašto!

Autor Milutin Vujičić

Neverovatan propust sudija i domaćeg Radničkog iz Kragujevca.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Gledali smo spektakularno prvo poluvreme Radničkog i Crvene zvezde na "Čika Dači" uz dva preokreta i pet golova, a odmah u prvim sekundama drugog dela igre - došlo je do presedana. Nakon što je domaći tim napravio tri izmene i sudija Novak Simović dao znak da se nastavi utakmica, sekretar stručnog štaba Crvene zvezde je prišao četvrtom arbitru Stanku Ostraćaninu i ukazao mu na neverovatan propust kakav se ne pamti.

O čemu se radi? Feđa Dudić je u igru uveo Miloša Vidovića i odmah je iskusni fudbaler uzeo kapitensku traku, da bi potom iz Crvene zvezde objasnili arbitrima da taj fudbaler uopšte nije u protokolu za utakmicu i da zato ne može da igra na današnjoj utakmici. Problem je ipak bio što je igrao 30 sekundi dok nije primećena greška sudija i Radničkog.

Zabuna je nastala zbog toga što je u protokol bio upisan Milošev prezimenjak - Uroš Vidović. Zato nije bilo moguće da Miloš nastavi utakmicu i izašao je iz igre, a umesto njega je zaigrao Tomović. Ono što nije jasno je da li je Tomović zamenio Vidovića ili Radovanovića, umesto koga je na poluvremenu ušao Vidović. U svakom slučaju ogroman kiks koji će biti pod lukom nove Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, pa neće biti iznenađenje ako i Radnički i arbitri dobiju neku kaznu.

Postavlja se i pitanje i da li bi utakmica mogla da bude poništena zbog ovakvog propusta, odnosno da li se drugo poluvreme zapravo igra uzalud jer bi Crvena zvezda mogla da dobije "za zelenim stolom"? Očekuje se vrlo brzo obrazloženje FSS i Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

BONUS VIDEO: