PROBLEMI

DRAMA HRVATSKOG FUDBALERA U IZRAELU! Nikako ne može da napusti zemlju, supruga BESNA: Prvo pasoš, pa sad ovo...

Autor Milutin Vujičić

Lorenco Šimić i njegova supruga Ružica imaju problem da napuste Izrael.

Izvor: Profimedia

Zbog napada Hamasa na Izrael već je veliki broj ljudi izgubio život, na hiljade je povređenih, a s obzirom na to da nema nikakvih najava da bi u skorije vreme moglo da dođe do primirja - strani sportisti pokušavaju da napuste zemlju. Većina ih je uspela u tome i već su se vratili u svoje domovime, međutim ima i onih koji imaju probleme.

Među njima je i hrvatski fudbaler Lorenco Šimić koji nikako ne uspeva da napusti Izrael, odnosno Haifu u kojoj igra za Makabi od ovog leta. Iako su svi njegovi saigrači koji nisu državljani Izraela već otišli iz ratnog područja, Lorenco Šimić ima probleme. Kako piše izraelski "Sport 5", prvo je problem bio sa pasošem njegove supruge koji je odložio odlazak, da bi potom intervenisao i klub Makabi i rešio problem. A onda se pojavio novi...

Nema letova za Hrvatsku, pa se tako Šimićeva supruga Ružica požalila na Instagramu: "Izrael. Tako da barem za sada otpada mogućnost da Croatia Airlines po nalogu Vlade uputi avion u Tel Aviv po hrvatske državljane koji se žele vratiti u Hrvatsku", napisala je ona uz ljutitu reakciju.

Makabi u međuvremenu pokušava sve da pomogne svom fudbaleru, inače nekadašnjem članu Hajduka, Rijeke, Lečea, Askolija, Empolija i brojnih drugih klubova, ali su za sada "zarobljeni" u Izraelu.

BONUS VIDEO: