Fudbal

SKANDALOZAN POTEZ SUDIJE POTRESA ITALIJU! Odbio da se pozdravi sa koleginicom, sad mu preti SUSPENZIJA!

Autor Marina Periškić

Reakcija sudije zaprepastila je javnost, nije hteo da pozdravi koleginicu, a sada je slučaj stigao do Saveza.

Izvor: Tiktok/Fútbol Italiano/Screenshot

Na meču između Sasuola i Lečea koji je završen bez pobednika (1:1), u centru pažnje bio je fudbalski sudijaHuan Luka Saki zbog skandaloznog postupka prema svojoj asistentkinji Frančeski di Monte. Cela situacija desila se uoči početka susreta, kada su ekipe stajale u tunelu, asistentkinja se već rukovala sa fudbalerima, potom je isto hteo da uradi i glavni sudija.

Saki je došao da se pozdravi sa ekipama pre izlaska na teren, što je normalan protokol pre izlaska na teren između sudija i fudbalera. Sudija Frančeska je to uradila nekoliko trenutaka ranije sa igračima obe ekipe. Saki se prvo pozdravio sa kapitenom Sasuola, a potom pružio ruku ka asistentkinji, koju je naglo povukao i tako izbegao pozdrav sa Frančeskom. Zbunjena devojka, nije znala o čemu se radi, a Saki je u nastavku pružio ruku kapitenu Lečea.

Snimak je jako brzo postao viralan na društvenim mrežama, što je izazvalo i reakciju u savezu koji razmatra o kažnjavanju sudije jednom utakmicom suspenzije. Huan Luka Saki je prokomentarisao ovu situaciju i rekao je da je hteo da se pozdravi sa kapitenima obe ekipe, a sa Frančeskom se po završetku utakmice smejao toj situaciji. Navodi i da tu nema mesta za optužbe o navodnom sek*izmu ili nekom velikom skandalu.

BONUS VIDEO: