Fudbal

NE DOZVOLITE DA VAM ISPIRAJU MOZAK! Izraelac iz Crvene zvezde se oglasio: "OVO JE ISTINA O HAMASU"

Autor Nemanja Stanojčić

Adam David, pomoćnik Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi, oglasio se na društvenim mrežama.

Izvor: MN Press

Ratno stanje u Izraelu, haos i užasne vesti stižu svakog dana, a trener Crvene zvezde Izraelac Barak Bahar oglašavao se nekoliko puta o tome. Sada je isto uradio i njegov pomoćnik Adam David koji je objavio poruku na društvenim mrežama. "Ne dozvolite da vam Hamas ispere mozak! Basem Eid, musliman, za univerzitet Prager", napisao je David na Tviteru i podelio snimak od četiri dela u kom je politički analitičar objasnio celokupnu situaciju i dešavanja u zaraćenom području.

Citirani Basem Eid, Palestinac koji živi u Izraelu, bavi se kršenjima ljudskih prava od strane izraelske vojske, ali i od palestinskih zvaničnika. Osnovao je Palestinsku grupu za monitoring ljudskih prava 1996, a sada radi kao TV analitičar u izraelskim medijima."Mojoj palestinskoj braći i sestrama i svakome ko podržava narod Palestine. Preklinjem vas, ne dozvolite da vam Hamas ispere mozak, da vas natera da pomislite da su postigli nešto u vaše ime. Nisu to uradili ni u ratu u Gazi 2021, 2014. 2012, ni 2008. gdine. Svaki od ovih bemislenih sukoba bio je katastrofa koja nas je koštala mnogo života i novca. Hamas nije pokret za socijalnu pravdu i svakako ga nije briga za palestinski narod. To je kriminalna banda kojoj je samo bitno da poveća svoju moć. Izrael nije glavni uzrok vaših patnji, Hamas je. Izrael nije vaš taminčar, Hamas je. Hamas je taj koji vas je uveo u ovu najnoviju katastrofu", rekao je on između ostalog u objavljenom videu.

Šef struke crveno-belih u prethodnih nekoliko dana javno se oglašavao o celoj situaciji. Na meču sa kragujevačkim Radničkim nosio je crnu traku oko ruke, dok je posle toga objavio i video snimak na kom se vidi napad pripadnika Hamasa na izraelske civile na jednom muzičkom festivali.

Pogledajte i šta je njegov pomoćnik Adam David objavio:

BONUS VIDEO: