Na liniji!

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE POMAŽE UGROŽENIMA U IZRAELU! U Srbiji bio šampion, a sada ne misli na fudbal!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je Idan Vered nosio dres Crvene zvezde, a danas je njegova zemlja u ratu protiv Hamasa i Palestine.

Izvor: Instagram/idanvered_10/printscreen

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Idan Vered (34) u Beogradu nije ostavio dublji trag, ali je odmah nakon potpisa za srpski klub nagovestio da bi mogao da bude dobro pojačanje. Kasnije se nije nametnuo za ulogu u timu Miodraga Božovića, ali su navijači zapamtili kako je igrao u crveno-belom dresu tokom svoje jedine sezone u klubu. Sada Veredu nije do fudbala jer je njegova zemlja u ratu - slično kao pre dve godine kada je vojnicima delio hranu.

I sam Vered oglasio se na društvenim mrežama o situaciji u Izraelu. Nekadašnji reprezentativac te zemlje sa dva nastupa u nacionalnom timu nije mogao da bespomoćno da gleda stradanje na Bliskom istoku, pa trenutno radi na distribuciji pomoći za ugrožene. To pokazuje i fotografija koju je fudbaler sa 10 nastupa u Zvezdinom dresu objavio na društvenim mrežama.

"Hvala našim partnerima koji su donirali 250 dušeka i 5.000 obroka u vidu humanitarne pomoći", napisao je Idan Vered, uz fotografiju na kojoj se vidi pored dušeka. On je i prethodnih dana bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gde je postavljao snimke i fotografije sa ratom pogođenih teritorija. I na profilnoj fotografiji Veredovog naloga više nije njegova fotografija već zastava Izraela.

Inače, Idan Vered je osvojio dve šampionske titule i jedan Kup Izraela, a šampion je bio i sa Crvenom zvezdom u kojoj je odigrao samo jednu sezonu. Na 10 mečeva u svim takmičenjima imao je jedan gol i jednu asistenciju, a to mu je pored nekoliko nastupa za Otavu bilo jedino internacionalno iskustvo. U Izraelu je nastupao za Beitar iz Jerusalima, Makabi iz Haife, ponovo Beitar, pa zatim Hapoel iz Tel Aviva i Hapoel iz Petah Tikve.

BONUS VIDEO: