Rat koji trenutno vode jedinice Hamasa i Izrael na teritoriji Gaze i u njenoj okolini napravio je problem i brojnim ljudima iz našeg regiona. Probleme su imali i pojedini sportisti - srpska odbojkašica Marta Drpa javila je da je dobro, ali hrvatski fudbaler Lorenco Simić ne može da napusti zemlju. Rukometni golman Haris Pleh koji je čuvao mrežu Hapoel Kirjat One uspeo je da napusti zemlju i stigne u Srbiju!

Iako nije direktno otkrio, čini se da je Haris letom "Air Serbia" iz Tel Aviva doputovao u Srbiju, u trenucima kada su brojne svetske avio kompanije odlučile da ne lete u područje oko kojeg se trenutno ratuje.

"Hvala Bogu dobro sam. Na sigurnom sam, trenutno sam u Nišu kod djevojke i njenih roditelja. Jedna aviokompanija sa naših prostora i dalje ima normalno letove, a ostale su otkazale ili već uveliko počinju da otkazuju letove", rekao je za "sportsport.ba" Haris Pleh.

Rukometni golman iz BiH otkrio je i kako se osećao u Izraelu pre nego što je uspeo da se ukrca u avion, a otkrio je i da njegovi saigrači nemaju dobre vesti o smirivanju situacije na Bliskom istoku.

"Prvi dan je bio apsolutno najgori. Zatim je bilo malo mirnije, a pred sami let je opet počelo bombardovanje Tel Aviva. Srećom, uspeli smo da poletimo i sve je prošlo bez posledica. Prema informacijama kojem sam dobio od saigrača i prijatelja, situacija će biti samo gora i gora. Drago mi je što sam uspeo da idem iz zemlje", rekao je golman iz BiH i dodao: "Ponuda imam, ne brinem se, moje misli su sada uz sav taj narod. Mnogo, mnogo nedužnih ljudi sa obe strane je stradalo i stradaće. Prema informacijama kojem dobijam, aposlutno ništa neće biti bolje. Na sigurnom sam sada, ali opet tuga, jeza..."

Podsećamo, Air Serbia je jedina regionalna kompanija koja nije otkazala letove prema Izraelu i iz ratom zahvaćenog područja. Piloti i članovi posade na letovima srpske kompanije postali su pravi heroji jer su iz Izraela "izvukli" srpske državljane kojima su otkazani drugi letovi, ali i brojne ljude iz regiona koji nisu mogli da se vrate.

BONUS VIDEO:

"IZRAELU SMO DALI 78% DRŽAVE, ALI ONI HOĆE SVE" Kurir uživo u ambasadi Palestine: Od sastanka sa Putinom imamo velika očekivanja! Kurir televizija