POGLEDAJTE!

BRUKA I SRAMOTA SRBIJE - 9:1 ZA ENGLESKU! Najteži poraz u istoriji, "orlići" poveli i onda RASPAD SISTEMA!

Autor Milutin Vujičić

"Orlići" su doživeli istorijsku bruku u Engleskoj pošto su nakon vođstva od 1:0, primili čak devet golova.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Mlada reprezentacija Srbije doživela je debakl u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Iako su "orlići" poveli u 27. minutu protiv Engleske golom Vladimira Lučića, nakon toga je domaćin u Notingemu preuzeo kontrolu i na kraju je slavio 9:1 (3:1), za vrlo verovatno najteži poraz u istoriji Srbije.

Našim "orlićima" prednost je doneo Vladimir Lučić, talentovani fudbaler Crvene zvezde, koji je posle odlične akcije sa Aljošom Vasićem sa 16 metara odapeo strelu koja je završila iza leđa golmana Traforda. Pogledajte majstoriju:


Nažalost, Engleska je preokrenula 3:1 do poluvremena golovima Džejdena Filodžina, Rorija Delapa i Harvija Eliota. Nažalost, još gore je bilo u nastavku kada se razigrao Madueki iz Čelsija i u 53. i 59. minutu povisio na 5:1, zatim i Filodžin u 63. minutu za 6:1, a ni tu nije bio kraj naše katastrofe. Prvo je Subotić u 86. postigao autogol, Rou je postigao pogodak u 88, a onda i Eliot u 91. minutu za konačnih 9:1 i sramotu kakva se ne pamti.

Tako je Srbija upropastila sve ono dobro što je uradila prošlog meseca protiv Azerbejdžana (2:0), pa je jedina pozitivna stvar iz ove utakmice dobra partija i gol Vladimira Lučića. Prethodno je Lučića posebno hvalio Dragan Stojković Piksi, koji ga je vodio i na mini-turneju u januaru ove godine u SAD, kada je odigrao odličnu utakmicu, dok je potom ipak prebačen u U21 tim.

ENGLESKA: Traford - Luis, Hamfris, Kresvel, Brentvajt - Filodžin, Eliot, Palmer - Delap, Hekni i Madueki.

SRBIJA: V. Ilić - Rogan, Subotić, M. Ilić, Ergelaš - Stevanović, N. Stanković, Vasić - Lučić, Mitrović i Lazetić.

BONUS VIDEO: