Mlada reprezentacija Srbije lakom pobedom nad Azerbejdžanom (2:0) je počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine, a sada slede oktobarske obaveze, još teže za "orliće". Naše talentovane fudbalere čeka gostovanje Engleskoj (12. oktobar, 20.45) u Notingemu, a potom četiri dana kasnije i sa Severnom Irskom (20.30) u Lurganu. Za ove izazove selektor Dušan Đorđević uručio je pozive na 22 adrese.

Najinteresantnije imena su svakako Aljoša Vasić iz Palerma i Mihailo Stevanović iz Sent Galena, koji su imali kontakte i sa Savezima iz Italije i Švajcarske, ali su se odlučili "za maticu". Interesantno je da je veliki broj igrača već u inostranstvu, pa tako Partizan nema nijednog igrača na spisku, a Zvezda tek jednog.

  • GOLMANI: Veljko Ilić (TSC), Andrija Katić (Voždovac), Strahinja Manojlović (Javor)
  • ODBRANA: Uroš Drezgić (Rubin Kazanj), Luka Subotić (Čukarički), Stefan Leković (Viljareal), Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Novi Pazar), David Petrović (Radnički Niš), Mitar Ergelaš (Novi Pazar)
  • VEZNI RED: Aleksa Matić (Voždovac), Mihailo Stevanović (Sent Galen), Nikola Stanković (Čukarički), Jovan Lukić (Spartak ŽK), Igor Miladinović (Čukarički), Aljoša Vasić (Palermo), Matija Mitrović (Voždovac)
  • NAPAD: Vladimir Lučić (Crvena zvezda), Miloš Pantović (TSC), Nikola Jojić (Stouk), Marko Lazetić (Fortuna Sitard), Miloš Luković (IMT)

Jasno je da će meč sa Englezima biti najteži izazov za "orliće" u kvalifikacijama, a vredi dodati da su na spisku Lija Karslija igrači poput Rika Luisa, Tina Livramenta, Džarela Kuanse, Arona Ramzija, Kola Palmera, Nonija Maduekija...

BONUS VIDEO:

Piksi pobesneo na Živkovića (VIDEO) Arena Sport