Fudbal

MESI JE NAJPLAĆENIJI U AMERICI! Svi su iznenađeni zbog trećeg mesta i igrača koji je PROVOCIRAO Srbiju!

Autor Marina Periškić

Fudbalska liga Sjedinjenih Američkih Država (MLS) objavila je spisak najplaćenijih fudbalera.

Izvor: Jason Whitman/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Liga Sjedinjenih Američkih Država (MLS) objavila je koja imena igrača koja imaju najveću zaradu u tom takmičenju, u 2023. godini. Prvi na listi je naravno Lionel Mesi sa ukupno 20,5 miliona koji u dresu Intera iz Majamija, odnosno po sezoni zarađuje 12.000.000 dolara.

Drugo mesto pripalo je Lorencu Insinjeu iz Toronta koji ima 7,5 miliona po sezoni, što je ukupno 15,4 miliona dolara uključujući bonuse. Velika razlika između prvog i drugog mesta, dok treće mesto zauzima reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri kojem ugovor sa Čikagom po sezoni donosi 8,1 milion dolara.

Dalje na listi top pet najplaćenijih fudbalera MLS-a nalazi se Havijer Ćićarito Ernandez koji u Los Anđeles Galaksiju ima primanja 7,4 miliona po sezoni, a sledeći je fudbaler Toronta Federiko Bernardeski sa 6,2 miliona po sezoni. Na širem spisku u top deset našli su se Sebastijan Driusi u Ostinu sa 6,02 miliona dolara, Ektor Erera broji 5,2 miliona u Hjustonu, zatim ponovo igrač Los Anđeles Galaksija Daglas Kosta sa 4,5 miliona. Tu su još i Kristian Benteke koji nastupa za Di Si Junajted sa platom od 4,4 miliona i saigrač Lionela Mesija, Džosef Martinez u Inter Majamiju sa platom od 4,3 miliona po sezoni.

BONUS VIDEO: