Fudbal

ŠOK ZA KLOPA PRED DERBI - POVREDA PRAVI HAOS: Rezervama ne veruje, da li je rešenje Srbin?

Autor Nikola Lalović

Mogao bi ponovo Stefan Bajčetić da bude rešenje!

Izvor: YouTube/TheAnfieldTalk/Screenshot

Veliki, veliki problemi za Jirgena Klopa! Igra Liverpula mnogo zavisi od bekova, verovatno se nijedna ekipa u istoriji fudbala nije toliko oslanjala na bekove u kreaciji napada kao Klopovi "redsi" a sada je jedan od dvojice nezamenljivih bočnih igrača povređen na duže vreme. 

Igrajući za Škotsku sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo Endi Robertson se povredio i sada će biti van terena do kraja godine. On je u duelu sa golmanom Španije Unaijem Simonom stradao i sada ga neće biti na terenu duže vreme. A prvi meč koji će propustiti je veliki derbi sa Evertonom!

Ovo je ogroman problem za Klopa koji nema alternative na toj poziciji. Kostas Cimikas koji je rezerva je ove sezone odigrao jedva četiri minuta, a drugih alternativa nema. Džo Gomez je kao štoper u prethodnom periodu umeo da igra beka, ali desnog, svi krilni igrači su previše ofanzivni, pa se postavlja pitanje da li bi možda i neki defanzivni vezisti mogli da pokriju taj deo terena.

Jeda od opcija je i Stefan Bajčević, Srbin koji nastupa za selekcije Španije koji je sada pao u drugi plan i ne može da se izbori za mesto u timu pored Enda i Gravenberha. On je u prošlosti igrao u odbrani, ali kao štoper. 

BONUS VIDEO: