Uživo

ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA REVIJU AUTOGOLOVA: Pojavio se najbolji golgeter kluba - Jovan Mijatović!

Fudbaleri Crvene zvezde imali težak ispit u Superligi i zahvaljujući mladom Jovanu Mijatoviću stigli do tri boda.

Izvor: MN Press

Spektakularan meč u 12. kolu Superlige odigrali su Crvena zvezda i Javor iz Ivanjice, a uz pet pogodaka aktuelni šampion je stigao do sva tri boda - 3:2! Heroj crveno-belih bio je mladi napadač Jovan Mijatović koji je ušao sa klupe i rešio pitanje pobednika, čime je nastavio neverovatnu golgetersku seriju u kojoj je čitave sezone.

Pre njegovog gola videli smo čak četiri i bilo je veoma dramatično na stadionu "Rajko Mitić". Već u 15. minutu Đorđe Skoko je postigao autogol kada je presekao pas Mirka Ivanića ka Piteru Olajinki, što je bio i rezultat na poluvremenu. Zvezda je u prvom delu meča čak tri puta pogađala okvir gola, ali nije imala sreće da duplira prednost. Za to je stigla kazna odmah u nastavku.

Naser Điga se revanširao kolegi iz protivničkgo tima, pošto je centaršut Dina Dolmagića poslao u mrežu iza leđa Omrija Glazera. Nerešeno je bilo samo nekoliko desetina sekundi jer je Olajinka postigao drugi gol za Zvezdu, ali nije tu bio kraj šokovima. Radivoj Bosić, bivši omladinac crveno-belih, utišao je stadion nakon sjajnog ubacivanja u prostor i odmičnog udarca iz prve.

Ipak... Jovan Mijatović je golom glavom, nakon fantastičnog trzaja, postavio konačnih 3:2! Mladi napadač Crvene zvezde ove sezone je postigao golove u Ligi šampiona za omladince, na pirijateljskim mečevima omladinske reprezentacije i nedavno u Kupu Srbije. Sada se upisao i u Superligi, a od takmičenja koja je igrao ove sezone fali mu samo gol u drugoligaškom karavanu gde povremeno nosi dres Grafičara.

20:30

IZJAVE!

"Veoma važna pobeda. Za gledaoce interesantno, za nas dosta stresna. Prvo smo odigrali jedno od najboljih poluvremena, tri puta pogađali okvir. Protivniku nismo dozvolili mnogo. Drugi deo otvaramo korektno, ali nam se dešava pad koncentracije i primamo dva gola. Pohvalio bih Mijatovića koji je mnogo toga promenio u poslednje vreme u radu, u pristupu. Pogađa, to je veoma bitno za njegovo samopouzdanje", rekao je Boris Savić, pomoćnik u Zvezdi.

"Prvih 45 minuta Zvezda je bila dominantna, imala posed lopte i šuteve. Dobro je što je bilo samo 1:0. Osvežili smo tim, nismo imali šta da izgubimo. Izgubili smo, Zvezda je bila bolja, a mi imamo neke segmente na kojima možemo da radimo za mečeve protiv ekipa sličnog kvaliteta", rekao je Milovan Milović, pomoćnik u stručnom štabu Javora.

20:25

Golovi!

Pogledajte sva četiri gola u nastavku! Prvo autogol Nasera Đige:

Crvena zvezda - Javor 1:1, Điga
Izvor: YouTube/Arena sport TV

zatim pogodak Pitera Olajinke:

Crvena zvezda - Javor 2:2, Olajinka
Izvor: YouTube/Arena sport TV

pa Radivoja Bosića:

Crvena zvezda - Javor 2:2, bosić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

i na kraju Jovana Mijatovića!

Crvena zvezda - Javor 3:2, Mijatović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:24

KRAJ MEČA - 3:2!

Uz mnogo problema Crvena zvezda je savladala Javor (3:2). Pogledajte neke od detalja meča:

20:19

89. minut - Katai!

Neverovatnu priliku je imao Aleksandar Katai da reši pitanje pobednika na ovom meču, ali je nonšalantno šutirao i pogodio u noge golmana Javora Strahinju Manojlovića.

20:09

79. minut - GOL, Mijatović!

Mladi fudbaler Jovan Mijatović postiže pogodak za 3:2! Kakav momenat na stadionu "Rajko Mitić", rezervista i Zvezdino dete nastavlja nestvarnu golgetersku seriju. Trznuo je glavom sa peterca i pogodio dalji ugao Manojlovićevog gola!

20:08

78. minut - Sve manje vremena!

fudbaleri Crvene zvezde trenutno nisu u dobrom ritmu, a ostalo je manje od 15 minuta do kraja utakmice. Ukoliko crveno-beli ne zabeleže pobedu na ovom meču, zaostatak za Partizanom će biti ogroman.

19:55

65. minut - GOL, Bosić!

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde u mlađim kategorijama Radivoj Bosić poravnava rezultat u Beogradu. Sjajno se ubacio iza leđa Nasera Đige, a zatim iz prve pogodio mrežu iza leđa Omrija Glazera.

19:46

56. minut - GOL, Olajinka!

Nije mnogo vremena bilo nerešeno, Crvena zvezda odmah stiže do nove prednosti. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Dukure je ostao da leži na petercu, a Piter Olajinka iskoristio priliku i pored njega šutirao u mrežu Javora.

19:42

53. minut - AUTOGOL, Điga!

Javor stiže do izjednačenja na isti način na koji je i primio gol u prvom delu meča. Centaršut Dolmagića sa desne stranu u svoju mrežu šalje Naser Điga i sada je 1:1!

19:38

48. minut - Kanga!

Ozbiljno je zapretio vezni fudbaler iz Gabona, a Zvezda dobija korner nakon što je Manojlović odbio loptu van terena.

19:35

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča u Beogradu. Podsećamo, Zvezda vodi protiv Javora od 15. minuta. Ovo je taj gol:

Crvena zvezda - Javor 1:0, Skoko
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:18

POLUVREME - 1:0!

Ne preterano sadržajnih 45 minuta fudbala videli smo na stadionu Crvene zvezde, gde se u 12. kolu Superlige sastaju aktuelni šampion i Javor iz Ivanjice. Zvezda je u 15. minutu stigla do prednosti, kada je Đorđe Skoko postigao autogol.

19:12

39. minut - Pojavio se Javor!

Nakon akcije Dina Dolmagića po desnoj strani gosti su dobili korner, a Marko Stamenić je morao da otklanja opasnost pred svojim golom. todor Petrović je prvi opomenuti igrač jer je nakon udarca iz ugla prekinuo napad Zvezde, odnosno zaustavio Gelora Kangu.

19:00

28. minut - Ivanić!

Prečka Mirka Ivanića, nakon što su ga zaboravili defanzivci Javora kod kornera za Zvezdu.

18:55

23. minut - Sistem!

Crvena zvezda igra u sistemu 3-5-2, a zanimljiva je situacija u veznom redu. Kosta Nedeljković igra po desnoj strani, Vladimir Lučić po levoj, a Gelor Kanga je defanzivniji od Mirka Ivanića i Marka Stamenića, koji je često pred kaznenim prostorom gostiju.

18:48

15. minut - AUTOGOL, Skoko!

Sjajno se otvorio na levoj strani Mirko Ivanić, dobio je loptu u prostor i imao mnogo prostora da se namesti, a kada je centrirao na peterac Đorđe Skoko je loše intervenisao. Loptu koja je upućena ka Piteru Olajinki prosledio je u mrežu svog tima.

18:44

11. minut - Preti Zvezda!

Polako preuzima inicijativu aktuelni šampion Srbije i sve je opasnije pred golom Javora. Za sada, istina, nema pravih prilika za postizanje gola.

18:38

6. minut - Stamenić!

Prvi udarac u okvir gola za Crvenu zvezdu, nakon što je Marko Stamenić pokušao sa ivice kaznenog prostora. Nije to bio težak posao za Strahinju Manojlovića.

18:33

1. minut - Počeo je meč!

Pratimo susret Crvene zvezde i Javora u Superligi Srbije!

18:25

Javor se bori za plej-of!

Gosti iz Ivanjice imaju veoma dobar početak sezone i trenutno su na devetoj poziciji. Imajući u vidu da subotički Spartak i Novi Pazar imaju meč više od njih, senzacijom u Beogradu mogli bi da napreduju na tabeli i da se nakon kompletnog kola nađu u zoni doigravanja za titulu.

18:15

Prošle sezone!

Ovako je izgledao meč Crvene zvezde i Javora u Beogradu 2022. godine, u prethodnom prvenstvu:

18:00

Partizan daleko!

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak u Subotici (3:0) u 12. kolu Superlige, pa tako sada imaju meč više i čak sedam bodova više od Crvene zvezde. I zbog toga je za Zvezdu veoma bitno da stigne do pobede na voom susretu, kako bi smanjila zaostatak za liderom šampionata.

Treba imati u vidu da fudbalere Partizana u sredu očekuje gostovanje u Kragujevcu, dok će Zvezda biti zaokupljena igranjem u Ligi šampiona. Tada će crno-beli protiv Radničkog igrati odloženi meč četvrtog kola i imati novu priliku da pobegnu najvećem rivalu. Crvena zvezda će svoj ranije odloženi meč igrati protiv TSC-a 1. novembra u terminu predviđenom za Kup Srbije.

17:50

Zvezdu čeka Liga šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde za rivala imaju Javor, ali verovatno već u podsvesti razmišljaju i o gostovanju u Nemačkoj. U okviru trećeg kola grupne faze Lige šampiona crveno-beli će gostovati RB Lajpcigu. Biće to izuzetno bitan meč, a eventualni bod ili tri sa tog susreta mogli bi da naprave ogrmnu razliku u borbi za konačan plasman.

17:40

Rezervisti!

Crvena zvezda: Vasiljević, Degenek, Hvang, Kabić, Kangva, Katai, Kraso, Mijatović, Mitrović, Nikolić, Spajić

Javor: Raičević, Adamović, Amuzu, Bosić, Tanko, Ilić, Milošević, Obradović, Z. Petrović, Radonjić, Selenić

17:35

SASTAVI!

Crvena zvezda: Glazer - Điga, Dragović, Mijailović - Nedeljković, Stamenić, Kanga, Ivanić, Lučić - Olajinka, Endiaj

Javor: Manojlović - Dolmagić, Kopitović, Skoko, Miletić - Tojčić, T. Petrović, Dukure - Eliomar, Gojković - Bajere 

Izvor: MN Press

17:30

Službena lica!

Za pravdu će biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Minaković Nenad
  • Prvi pomoćni sudija: Harmat Atila
  • Drugi pomoćni sudija: Mikalački Ivan
  • Četvrti sudija: Janjuš Predrag
  • Delegat: Jovanović Marko
  • Kontrolor suđenja: Pavlović Branko
  • VAR: Trifković Dejan
  • AVAR: Karadžić Miloš
17:20

Prošle sezone!

Fudbaleri Crvene zvezde i Javora odigrali su dva prvenstvena meča u prethodnoj sezoni. Krajem avgusta bilo je 4:1 u Beogradu, ali je Zvezda tek u poslednjih petnaestak minuta susreta uspela da slomi otpor gostiju. U Ivanjici je, krajem februara, bilo 2:0 za crveno-bele.

17:10

Zvezda igrala u sredu!

Veoma je gust raspored za Crvenu zvezdu u ovom delu sezone - tokom reprezentativne pauze morali su na teren izabranici Baraka Bahara! U okviru Kupa Srbije gostovali su Trajalu iz Kruševca i na stadionu Napretka upisali veoma ubedljivu pobedu uz šest postignutih golova. Posebno su raspoloženi bili klinci - Jovan Šljivić, Jovan Mijatović, Nikola Knežević, Uroš Kabić, Kosta Nedeljković...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
16:50

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde i Javora iz Ivanjice sastaće se u 12. kolu Superlige, a meč je veoma važan za obe ekipe. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos susreta koji se igra od 18:30 na stadionu "Rajko Mitić".

Ukratko

  • Crvena zvezda - Javor 3:2
  • Teška pobeda Zvezde
  • Sledi Lajpcig u Ligi šampiona
učitaj još +