EVO ŠTA KAŽE!

ZVEZDA? MA ONI ĆE SAMO DA SE BRANE! Fudbaler Lajpciga "pecnuo" Baharov tim: Igrao sam protiv njih...

Autor Milutin Vujičić

Austrijski reprezentativac iz redova Lajpciga je "pecnuo" Crvenu zvezdu pred meč.

Izvor: YouTube/RB Leipzig/Screenshot

Lajpcig u sredu od 21 čas dočekuje Crvenu zvezdu u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, a jedno od najvećih pojačanja "bikova" od ovog leta već "pecka" srpskog šampiona. Austrijski reprezentativac Kristof Baumgartner (24) je u najavi utakmice za zvanični sajt govorio i o Zvezdi, s kojom se već suočio pre tri godine dok je bio član Hofenhajma.

Iako je Zvezda od tih dana, kada ju je vodio Dejan Stanković u svojoj prvoj "celoj" sezoni znatno promenila stil, Baumgartner već zna kako će igrati crveno-beli: "Oni su veoma snažni i nisu baš tim sa kojim želite da igrate. Gledaće da nam kvare igru. Njihov glavni fokus je odbrana, ništa nam neće pokloniti, tako da moramo da budemo spremni da igramo na svom maksimumu. Ako uradimo to, verujem da možemo da dobijemo obe utakmice", naglasio je Austrijanac.

Baumgartner je inače centralni vezni poznat po snažnom udarcu, tako da će fudbaleri Zvezde - koji se nisu istakli u defanzivnim zadacima ove sezone kod Baraka Bahara - morati pažljivo da motre na njega. Pod uslovom ako bude igrao... Zanimljivo je da ga je Lajpcig ovog leta platio 24 miliona evra, ali nema "zakucano" mesto kod Marka Rozea.

Tako je do sada igrao samo jedan meč od starta - i to protiv Bohuma u susretu koji je završen bez golova. Nastupio je ukupno na 10 utakmica, ali je to značilo manje od 200 minuta za njega.

BONUS VIDEO: