Fudbal

GUDELJ PONOVO POGODIO U LIGI ŠAMPIONA! Kakvo veče i kakva drama u Mančesteru - Megvajer i Onana heroji!

Autor Nemanja Stanojčić

Odigrano je osam utakmica u Ligi šampiona posle reprezentativne pauze.

Izvor: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Liga šampiona se vratila posle reprezentativne pauze. Odigrano je osam mečeva i  nije bilo velikih iznenađenje. Nemanja Gudelj ponovo se upisao u strelce, postigao je počasni pogodak u porazu Sevilje od Arsenala (2:1), dok je Hari Megvajer dao gol za pobedu Mančester junajteda protiv Kopenhagena, a Andre Onana je u nadoknadi odbranio penal (1:0). Real Madrid je pobedio Bragu na gostovanju (2:1).

Derbi kola bio je u Španiji gde je Sevilja dočekala Arsenal. Tamo je prvi gol pao u četvrtom minutu nadoknade kada je Martineli istrčao kontru, obišao golmana i pogodio. Onda je u 53. minutu Žezus postigao prelep gol za 2:0, pa je Gudelj posle Rakitićevog kornera u 58. vratio nadu i doneo dramatičnu završnicu. Imala je Sevilja priliku da izjednači, nije je iskoristila u nadoknadi.

Mančester junajted se žestoko namučio protiv Kopenhagena na "Old Trafordu". Onda je jedan od najkritikovanijih igrača odgovorio svima. Megvajer je u 72. minutu dao gol koji je doneo tri boda "crvenim đavolima". Doduše, ogromne zasluge za to ima i golman Onana koji je u 97. minutu odbranio penal Larsonu.

U ranijem terminu Bajern Minhen je pobedio Galatasaraj u Istanbulu sa 3:1, dok je Inter savladao Salzburg sa 2:1.

REZULTATI:

Galatasaraj - Bajern Minhen 1:3
Inter - Salzburg 2:1
Benfika - Real Sosijedad 0:1
Braga - Real Madrid 1:2
Lens - PSV 1:1
Mančester junajted - Kopenhagen 1:0
Sevilja - Arsenal 1:2
Union Berlin - Napoli 0:1

BONUS VIDEO: