BRAVO!

SRBIN DEBITOVAO ZA BAJERN! Zgazili rivala 8:0, a Aleksandar odmah stao uz Kejna!

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Pavlović je nova nada Bajerna, a nadamo se i srpskog fudbala.

Izvor: CHRISTOF STACHE / AFP / Profimedia

Džošua Kimih dobio je crveni karton u četvrtom minutu protiv Darmštata i činilo se da će to biti još jedan košmarni vikend za Tomasa Tuhela koji je odmah počeo da viče na sudiju i sam završio u beležnici. Ipak, situacija se vrlo brzo okrenula Darmštat je dobio dva crvena kartona do poluvremena, a onda su igrači Bajerna dodali "gas" i pregazili rivala. Postigli su sedam golova za 25 minuta i na kraju slavili 8:0 (0:0) u ludoj utakmici 9. kola Bundes lige.

Nakon isključenja Gjasule i Maglice, prvo je Sane pre poluvremena postigao gol koji je poništen, a prvi od osam regularnih videli smo u 51. minutu preko Kejna. Englez je postigao het-trik upisavši se u 69. i 88. minutu takođe, dok su po dva gola postigli Musijala (60. i 76. minut) i Sane (56. i 64). Jedan gol postigao je i Tomas Miler u 71.

Ovom pobedom, Bajern se vratio na prvo mesto Bundes lige preskočivši Štutgart, koji je doživeo poraz protiv Hofenhajma (3:2), dok priliku da se vrati na "pol" poziciju ima Bajer Leverkuzen. Oni imaju 22 boda, dakle jedan manje od Bajerna, ali i utakmicu manje jer ih u nedelju čeka duel sa Frajburgom.

Interesantno je da je u pobedi Bajerna debitovao i mladi fudbaler Aleksandar Pavlovic, defanzivni vezista iz Minhena, koji je ovog leta igrao i na pripremama kod Tomasa Tuhela. Sada je konačno dobio priliku da zabeleži i prve takmičarske minute u karijeri u Bajernu, a još nije poznato da li će nastupati za Nemačku ili Srbiju. Poseduje dvojno državljanstvo i važi za jednog od najvećih talenata u školi Bajerna.

BONUS VIDEO: 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt