AU!

LUDNICA U EL KLASIKU! Real "okrenuo" Barsu u 92. minutu, Belingem je ČUDO OD IGRAČA!

Autor Milutin Vujičić

Velika pobeda Real Madrida nad Barselonom na "Olimpijskom stadionu" i to posle preokreta.

Izvor: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Real Madrid je napravio veliki preokret protiv Barselone i slavio je 2:1 (0:1) u "El Klasiku". Ništa nije govorilo da ćemo videti takav rezultat jer je aktuelni šampion Španije igrao mnogo bolje na Olimpijskom stadioni i činilo se da Ćavi opet ima rešenje za Real, ali u drugom poluvremenu smo videli potpuno drugačiju sliku.

Razlog za to je ponovo Džud Belingem. Sjajni engleski vezista, koji je ovog leta stigao u Real Madrid za oko 100 miliona evra iz Dortmunda, već je opravdao sumu koja je plaćena za njega pošto beleži brojke kakvih se ne bi postideo ni Kristijano Ronaldo. I u meču protiv Barselone je nastavio svoju golgetersku seriju i sa nova dva pogotka je srušio Barselonu. Prvo je u 68. "probušio" mrežu Mark-Andre Ter Štegena sa 18 metara, da bi u drugom minutu nadoknade sa peterca potpisao pobedu svog tima, ko zna već koji put ove sezone.

Verovali ili ne, ali Džud Belingem ima 13 golova na 13 utakmica ove sezone, a dobro znamo da je u najvećem delu svoje karijere zapravo igrao zadnjeg veznog. Karlo Ančeloti ga je pomerio još bliže golu, neki će reći na "poziciju Zidana" zbog petice na dresu, a povremeno se dešava da igra i napadača zbog toga što Real taj problem nije rešio odlaskom Karima Benzeme. Čini se da je to pun pogodak jer Real sa njim i bez njega više nije isti tim.


Barselona će se pitati kako je "ispustila pobedu" jer je od šestog minuta preko Gundogana vodila na svom "rezervnom" stadionu sa isplaženim jezikom na grudima, a iako su stvarali šanse - i mogli preko Feliksa da dupliraju vođstvo - u nastavku jednostavno nisu imali znanja i iskustva kako da zaustave Belingema.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: