Fudbal

MODRIĆ ISPISAO ISTORIJU ČIM JE UŠAO NA TEREN, PA PREOKRENUO "EL KLASIKO": Sa 38 godina je svetska klasa!

Autor Nikola Lalović

Luka Modrić ne posustaje, sada je svojim ulaskom na teren potpuno poremetio igru Barselone.

Izvor: Matthew Visinsky / Zuma Press / Profimedia

Nestvaran je Luka Modrić! Real Madrid je savladao Barselonu sa 2:1 posle preokreta, a taj preokret je došao kada je iskusni Hrvat ušao u igru. Počeo je meč na klupi Modrić, ali je onda u 63. minutu zamenio Tonija Krosa. Tada je bilo 1:0, a onda se sve promenilo.

Samo pet minuta kasnije izjednačio je Real Madrid preko Džuda Belingema, a sjajni Englez je postavio i konačnih 2:1 u 92. minutu - na asistenciju Luke Modrića! Uz odličnu partiju kojom je pokazao da mu je još mesto na najvećem nivou on je postavio i rekord.

Sa 38 godina i 28 dana do sada je nekadašnji golman Real Madrida Pako Bujo držao rekord kao najstariji učesnik "Klasika", ali sada ga je pretekao Modrić jer ima 38 godina i 47 dana, a u drugom delu sezone će imati prilku da još više poboljša ovaj rekord. 

Ipak sa dolaskom Džuda Belingema, Oreljana Čuamenija, Federika Valverdea, Danija Sebaljosa i Eduarda Kamavinge Modrić je pao u drugi plan i posle 12 godina je spreman da napusti Real. Ističe mu ugovor na kraju sezone i izvesno je da gas neće produžiti.

BONUS VIDEO: