MOĆNO

ZVEZDI TRI, A KELNU ČAK ŠEST GOLOVA! Lajpcig "pleše" u Nemačkoj - raspucavaju se pred Marakanu!

Autor Milutin Vujičić

Lajpcig je bio vrlo raspoložen ovog vikenda i dao je čak šest golova Lajpcigu.

Izvor: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

Dok se Crvena zvezda pošteno namučila da dođe do tri boda protiv IMT-a (2:1), Lajpcig je u strašnoj formi. Naredni rival srpskog šampiona u Ligi šampiona (7. novembar) večeras je održao lekciju Kelnu i slavio 6:0 (4:0), uz fantastičnu igru u napadu. Ne samo da su postigli šest golova, nego su sve vreme imali loptu i kreirali su šanse.

Počelo je golom Vernera iz penala u 15. minutu, a onda je usledio "rafal" krajem prvog poluvremena. Loa Openda je pogađao u 40. i trećem minutu nadoknade, dok je između njegovih golova - mrežu zatresao i levi bek Raum. U nastavku se samo jedan tim pitao i bilo je samo pitanje sa koliko golova u mreži će se "jarčevi" vratiti kući, a nakon što je Olsen u 80. minutu dobio drugi žuti, više nije bilo teorije da se domaćin zaustavi na "samo" četiri.

Prvo je Šeško u 88. minutu postigao gol, a za kraj se "ispisao" i Baumgartner u prvom minutu nadoknade. Interesantno je da je Lajpcig imao 60 odsto loptu u svom posedu i meč je završio sa 24 šuta, od čega 13 u okvir gola Kelna. Sa druge strane gosti su imali samo jednu šansu na utakmici.

Lajpcig ima 20 bodova iz devet utakmica i to je trenutno dovoljno za četvrto mesto, ali moguće da će ih "preskočiti" Dortmund koji ima isti učinak i meč manje. Ispred je Štutgart sa 21, pa sledi Bajer sa 22 (isto meč manje), a na prvoj poziciji je Bajern koji je danas slavio 8:0.

BONUS VIDEO: