Fudbal

NOVAČE, ZA KOGA NAVIJAŠ? ZA PRVAKA EVROPE! Đoković: Osvojili smo Ligu šampiona, BROJ 1 smo u Beogradu i Srbiji...

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković govorio je na Zlatnoj lopti o Crvenoj zvezdi.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Novak Đoković bio je poseban gost na dodeli Zlatne lopte, jer je uručio tu najprestižniju nagradu najboljoj fudbalerki sveta, igračici Barselone i reprezentacije Španije, Aitani Bonmati. Tačnije, nije joj uručio Zlatnu loptu.

Nakon što se grlio i prijateljski pozdravio sa Leom Mesijem i njegovom suprugom, Novak Đoković je stupio na binu i tamo u ćaskanju sa legendarnim napadačem Didijeom Drogbom i novinarkom Sandi Heribert govorio i o Crvenoj zvezdi. Na njeno pitanje "Koji je tvoj omiljeni tim?", Đoković je odgovorio: "Dolazim iz Srbije i Beograda, gde je Crvena zvezda tim 'Broj 1', bez dileme. Osvojili smo 1991 Ligu šampiona ili Kup šampiona, kako se tada zvao. I tu je AC Milan. To su dva tima koja su mi u srcu", kazao je Đoković.

Najbolji teniser svega je od detinjstva veliki navijač crveno-belih, čest je gost na utakmicama košarkaša i fudbalera, a ove godine je bio i na utakmici Lige šampiona protiv Jang Bojsa.

Srđan Đoković, Novakov otac, kao i Noletv mlađi brat Marko takođe su česti gosti na utakmicama KK Crvena zvezda. Đoković senior je zato javno priznao da je začuđen kako je Novakov sin Stefan postao navijač Partizana. A Nole je prošle nedelje doveo sina na derbi Partizan - Zvezda, a Stefan je nosio Partizanov dres i slavio koševe crno-belih, kojima je i Đoković sportski aplaudirao.

BONUS VIDEO: