Partizan je pobedio Crvenu zvezdu Meridianbet u dramatičnom derbiju i u završnici za infarkt, u kojoj je heroj bio Aleksa Avramović. "Hrabro srce" crno-belih ubacio je dvocifreni broj poena u završnici, ukrao dve lopte, a onda je učinio da Arena eksplodira kad je pogodio trojku preko nespremnog Šabaza Nejpijera za 83:80.

To je bio i odlučujući momenat, koji je živo ispratio i Novak Đoković sa svojim članovima porodice - suprugom Jelenom i sinom Stefanom, koji su bili zajedno sa njim u loži Štark arene. U trenutku u kojem je Avramović pogodio trojku odluke i matirao Zvezdu, Stefan Đoković je skočio od sreće, a Novak najpre nije odreagovao, a onda je aplaudirao Avramoviću, koga odlično poznaje i sa kim je ovog leta slavio na balkonu.

Pogledajte tu situaciju, u kojoj je čitava Štark arena skočila i proslavila pobedonosni koš ljubimca Grobara:

Novak Đoković koristi u Beogradu poslednje dane odmora i pripreme za Masters u Parizu, na koji će otputovati verovatno predstojećeg vikenda, jer ga sledeće nedelje očekuje (nadamo se) niz mečeva u glavnom gradu Francuske. Njegov sin, za razliku od njega, zadovoljan i radostan će ovog četvrtka otići kući iz Štark arene, jer je i prošle sezone on bio jedan od ljubimaca navijača Partizana, koji su mu čak i skandirali "Stefan Đoković jedan je od nas"

"Ne znam kako je zavoleo Partizan", zapitao se njegov deda, Novakov otac Srđan Đoković, koji je priznao da je u čudu kako njegov unuk navija za crno-bele u zvezdaškoj porodici. Pogledajte slike Đokovića iz Arene: 

MONDO/Uroš Arsić Novak