Fudbal

SRBIN POTPISAO ZA BAJERN! Nemački gigant dao šansu Pavloviću - sad mora da ga "vidi" i Piksi!

Autor Marina Periškić

Aleksandar Pavlović oduševio je Tomasa Tuhela, pa je tako dobio šansu da upiše svoj prvi nastup za prvi ekipu Bajerna i potom je dobio profesionalni ugovor.

Izvor: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Za vikend se desio veliki trenutak u karijeriAleksandra Pavlovića (19) - debitovao je u prvom timu. Samo četiri dana kasnije, doživeo je još jedan značajan momenat - potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor. Ovaj mladi Srbin postao je treći Srbin koji je imao čast da igra za nemačkog velikana u službenim utakmicama, pridruživši se Radmilu Mihajloviću (1989-1990) i Milošu Pantoviću (2015-2018).

Tomas Tuhel, trener Bajerna, nije krio svoje divljenje prema mladom vezisti u poslednjim danima. Klupska uprava brzo je reagovala na njegove reči i ispunila očekivanja, nagrađujući mladog talenta trogodišnjim profesionalnim ugovorom. Aleksandar Pavlović nije krio svoju radost: "Odrastao sam u Bajernu i izuzetno sam srećan što sam potpisao svoj prvi ugovor baš ovde. Oduvek sam sanjao o ovom trenutku. Velika zahvalnost svima koji su me podržavali u Bajernovom kampusu. Nameravam da neprestano učim na svakom treningu i marljivo radim na svom razvoju", rekao je Pavlović nakon potpisivanja ugovora.

Kristof Frojnd, novi sportski direktor kluba, tek što je preuzeo svoju funkciju, ali već je dobro upoznat s talentom ovog momka koji je već od sedme godine posvetio Bajernovoj akademiji. Frojnd je imao samo reči hvale: "Aleks je tehnički veoma talentovan igrač sa odličnom igrom. Njegova vizija na terenu je impresivna. Oduvek je bio gladan učenja, ambiciozan i odlučan u ostvarivanju svojih ciljeva. To obećava. Veoma smo srećni što je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa nama", istakao je Frojd.

Pavlović je rođen u Minhenu, igra na poziciji zadnjeg veznog i štopera. Do sada je imao pozive za nastupanje za omladinsku reprezentaciju Srbije, na koje se nije odazvao, ali nije igrao ni za selekciju Nemačke, pa postoji pretpostavka da će biti na raspolaganju i "orlovima" u budućnosti. Podsetimo, prošlog vikenda Bajern je impresivno pobedio Darmštat rezultatom 8:0, a Aleksandar Pavlović je dobio priliku da pokaže svoj talenat od 77. minute na utakmici.

BONUS VIDEO: