Fudbal

SVE PUCA U BAJERNU! Izgubili od trećeligaša, kapiten OTIŠAO autom, a to je tek početak drame

Autor Milutin Vujičić

Jedan od kapitena Bajerna ne vidi se u budućnosti u ovom klubu i odbio je da produži ugovor.

Izvor: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

Samo nekoliko dana pošto je Bajern slavio 8:0 protiv Darmštata u Bundes ligi, doživeo je poniženje u Kupu Nemačke i to protiv trećeligaša Sarbrikena. Zbog toga je trener Tomas Tuhel na udaru, međutim nije to i jedina glavobolja za Bavarce. Već dugo traje velika nesloga u svlačionici, a nakon ozbiljnog "šamara" u osmini finala protiv trećeligaša, nove probleme zadao je ključni igrač tima Džošua Kimih.

Prema informacijama iz Nemačke, Kimih se nije vratio sa ekipom iz Sarbrikena, nego je otputovao sam, privatnim automobilom. I to nije sve, pošto je odmah otkriveno i kako je odbio da produži ugovor, tako da je demonstrativno želeo da privuče i pažnju medija nezrelim potezom i odlaskom od svojih saigrača.

Njegov aktuelni ugovor ističe u leto 2025. godine, a nezadovoljan je brojnim stvarima u Bajernu. Prvo je bio nezadovoljan što je Bajern oterao Julijana Nagelsmana, pošto je bio jedan od igrača koji su stajali uz njega, dok je potom stalno ulazio u konflikte i sa Tomasom Tuhelom. Trener je odmah tražio fudbalera koji će igrati na mestu zadnjeg veznog, ističući da takvog nema, što je povredilo Kimiha koji smatra da je to njegovo najbolje mesto u timu.

Ipak, ako odluči da ode, Bajern će ga sigurno pustiti na kraju ove sezone, a znamo da su za njega zainteresovani Real Madrid i Barselona, dok neće biti iznenađenje ako ga pozove i Pep Gvardiola. Upravo je kod njega i dobio šansu u Bajernu i pamti se i danas kako je uživao da ga uči da postane bolji fudbaler, pa i odmah nakon osvajanja trofeja na terenu.

BONUS VIDEO: