GOTOVO

SRBIN IZ ŽUPE DEFINITIVNO REKAO NE PIKSIJU: Igraće sa Džakom i Šaćirijem, odmah protiv "Kosova"!

Autor Milutin Vujičić

Vezni fudbaler Filip Ugrinić i definitivno neće igrati za reprezentaciju Srbije, iako je mogao.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković ozbiljno je razmatrao da na spisak doda i mladog fudbalera Jang Bojsa Filipa Ugrinića, međutim od toga ipak ništa. Ugrinić (24) se odlučio da nastupa za reprezentaciju Švajcarske i zvanično je pozvan za predstojeće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Izraela, tzv. Kosova i Rumunije.

Selektor državnog tima Švajcarske Murat Jakin izabrao je 24 fudbalera za predstojeće mečeve, a Ugrinić je jedno od novih imena, iako je prethodno bio pozivan i u septembru. Tada se nije odazvao jer je bio povređen, a iako se pretpostavljalo da bi mogao da "odjavi" Švajcarce i da ipak zaigra za Srbiju, to se neće desiti, tako da će ubuduće slušati himnu pored provokatora Granita Džake, Džerdana Šaćirija i drugih...

Ugrinić je inače rođen u Lucernu, ali je poreklom iz Župe kod Aleksandrovca i priča srpski. Nedavno je sa Jang Bojsom gostovao Crvenoj zvezdi u Beogradu i otkrio je da od malih nogu navija za taj klub. Od leta 2022. godine je član Jang Bojsa i igra najbolju sezonu u karijeri pošto je zabeležio pet golova i četiri asitencije.

Podsetimo, Ugrinić je prethodno prošao sve mlađe kategorije Švajcarske, ali nije ostavio dubok trag. Odigrao je dva meča za U18, pa šest za U19, dva za U20 i tek jedan za mladu reprezentaciju Švajcarske, da bi njegov meteorski uspon u prethodnih godinu dana doveo do toga da ga pozove i Murat Jakin. Videćemo da li će dobiti šansu u predstojećim novembarskim mečevima u kojima se odlučuje o plasmanu na EP.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: