STARTNIH 11

ŠTA JE PIKSI SPREMIO ZA BELGIJU? IZNENAĐENJE! Srbija sa čudnih 11, vreme je da Tadićev naslednik igra!

Autor Milutin Vujičić

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra protiv Belgije u Levenu.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 15 časova igra "meč godine" protiv Bugarske za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a pre toga nas čeka teška provera. Iako je postojala bojazan da će meč protiv Belgije biti otkazan zbog jake kiše i nevremena u Briselu, dva Saveza postigla su dogovor da se susret odigra u obližnjem Levenu, samo bez prisustva navijača pošto nije bilo moguće u tako kratkom roku organizovati sve bezbednosne provere.

Uz poruku da je u pitanju ozbiljan izazov, iako meč nema rezultatski značaj, Piksi je najavio da će dva tima igrati u kombinovanim sastavima: "Reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje", poručio je selektor i tom prilikom zapravo "obavestio" igrače sa manjom minutažom da nameštaju štucne.

Srbija neće moći da računa na Lazovića, Gaćinovića, Milinković-Savića, Babića, Mitrovića, Ilića, Ratkova i Lučića, ali od pozvanih igrača selektor i dalje može da oformi vrlo zanimljiv tim, sposoban da se odupre Belgijancima, pošto ne bi bilo sjajno da ni u meč sa Bugarskom uđemo iz lošeg rezultata.

Tako bi moglo da dođe do promene na golu, pa ćemo verovatno videti Predraga Rajkovića od starta, a vrlo moguće čuvara Čelsija Đorđa Petrovića u nastavku meča. U odbrani je najmanje igrača i stoga će tu biti najmanje promena, pa bi Eraković trebalo da počne desno, Veljković u sredini, a Pavlović levo. U kombinaciji su praktično još samo Gudelj i Milenković.

Na mestu desnog beka očekuje se Nemanja Radonjić, u sredini veznog reda bi mogli da vidimo Nemanju Maksimovića i Ivana Ilića, dok bi levo šansu trebalo da dobije Filip Mladenović

U špicu deluje da je došlo do "podele" da Mitrović igra protiv Bugarske od starta, a da Vlahović napadne Belgijance, dok bi iza njega u tom slučaju trebalo da deluju Lazar Samardžić i Filip Đuričić. Ipak, selektor je navikao da nas svaki put iznenadi, tako da čekamo da vidimo šta je ovoga puta spremio...

Ovo je očekivani sastav Srbije: Rajković - Eraković, Veljković, Pavlović - Radonjić, Ilić, Maksimović, Mladenović - Samardžić, Đuričić i Vlahović.

BONUS VIDEO: