Ljut!

DŽAKA POBESNEO JER MORA DA IGRA PROTIV "KOSOVA"! Istresao se na novinarima - 5 Albanaca mora da ih napadne!

Autor Nikola Lalović

"Naci" sa pet Albanaca moraju da igra protiv "Kosova" za prolaz na Euro.

Izvor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Imala je Švajcarska šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo pobedom nad Izraelom u gostima, ali je umesto toga u sredu uveče remizirala 1:1. To je bio četvrti remi u poslednjih pet utakmica, a kako je u tom periodu pobeđena samo Andora Granit Džaka je posle meča bio vidno besan! Sada dva Albanca iz nacionalnog tima Švajcarske moraju dobro da zapnu u subotu na meču sa selekcijom "tzv. Kosova" kako bi uspeli da konačno osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo za svoj tim

To je razbesnelo defanzivnog vezistu koji je na pitanje novinara iz Švajcarske da li će pričati za medije samo besno odbrusio: "Ne, valjda vidite to!" i nastavio dalje, iako mu je to bio rekordni 119. nastup za "Naci". Sada će na Kosovu gde su mu rođeni roditelji morati da zapne kako bi osigurao pobedu i prolaz dalje, s obzirom da se poslednji meč igra sa Rumunijom koja deli prvo mesto na tabeli. 

Đerdana Šaćirija nije bilo na ovom meču jer nije bio dovoljno spreman, ali ga je Murat Jakin na duelu sa narednim protivnikom najavio od samog starta."Voleo bih da sam mu dao malo minuta, ali nije ovo bila utakmica za Šaćirija", rekao je on a zatim ga je najavio u startnoj postavi. 

Meč sa selekcijom Kosova igra se u subotu od 20:45 u Švajcarskoj, a domaća selekcija će imati čak pet fudbalera albanskog porekla. Uz dobro poznate Džaku i Šaćirija, tu je i vezista Lucerna Ardon Jašari sa čijim je dresom provociran naš nacionalni tim kao i napadač Genka Andi Zećiri čiji su roditelji iz Muhadžer Talinovca kod Uroševca. Tu je i Uran Bislimi koji je tokom 2022. godine čak odigrao dva meča za takozvano Kosovo, ali sada nastupa za Švajcarsku.

BONUS VIDEO: