OTVOREN

FOTO: ZVANIČNO OTVOREN NAJMODERNIJI STADION U SRBIJI! Vučić na "Lagatoru": Sve po najvišim standardima UEFA

Autor Milutin Vujičić

Zvanično je otvoren stadion "Lagator" u Loznici.

Izvor: MN Press

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić zvanično je danas otvorio stadion u Loznici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U pitanju je novi "Lagator" koji je napravljen po svim standardima UEFA i koji je kapaciteta 8.000 mesta, a na kome će se danas odigrati prva zvanična utakmica između domaće Loznice i Vrela od 17 časova.

"UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji - loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA", istakao je Vučić i dodao da je otvaranje stadiona kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se "prirodni deo te trave nije primio kako treba", ali da je taj problem rešen.

Od stadiona u Leskovcu i Zaječaru, "Lagator" u Loznici se razlikuje po izgledu i broju sedišta (oko 8.000), ali i ceni jer je koštao državu 3,2 milijarde dinara i izgradnja je trajala dve i po godine. Predsednik Srbije je danas najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu, dodavši da će novi "Čair" biti uloženo oko 80 miliona evra. 

Pogledajte kako je izgledalo otvaranje "Lagatora":

BONUS VIDEO: