video!

BARAK BAHAR POSLAO PORUKU HAMASU! U rukama slike DECE - evo šta je rekao! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde Barak bahar oglasio se zbog rata Izraela i Palestine.

Izvor: Profimedia

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar iskoristio je novembarsku pauzu za odigravanje mečeva reprezentacija kako bi napustio Srbiju i po prvi put od početka rata na Bliskom istoku posetio porodicu u Izraelu. Bio je to prvi kontakt sa voljenima izraelskog stručnjaka nakon više od mesec dana, a iz Izraela se vratio sa snažnom porukom koju je poslao preko društvenih mreža.

Barak Bahar apeluje na pripadnike Hamasa da puste decu koja su oteta kada je početkom oktobra počeo napad njihovih jedinica na teritoriju Izraela, pre nego što su se povukli u Gazu, gde su odvedeni i zarobljenici. Po rečima trenera Crvene zvezde svi taoci treba odmah da budu pušteni! 

"Na dan terorističkog napada na Izrael, 7. oktobra, više od 30 dece je kidnapovano i odvedeno u Gazu. Hamas ih drži u zarobljeništvu već pet nedelja. U ime kidnapovane dece, molim vas - oslobodite ih, vratite sve taoce kući, odmah", napisao je Barak Bahar u objavi uz koju je priložio i video snimak. Pogledajte:

Ovo nije prvi put da se Bahar oglašava oko rata na Bliskom istoku. Prvo je objasnio da neće držati uobičajene konferencije za medije zbog dešavanja u njegovoj zemlji, zatim preko društvenih mreža komunicirao o svemu što se dešava, a na utakmicama se pojavljivao sa florom oko ruke. U međuvremenu je i njegov pomoćnik Adam David imao šta da kaže o situaciji u Izraelu, a od Baraka Bahara najviše smo čuli na konferenciji u Lajpcigu!

Trener crveno-belih je pred meč u Ligi šampiona održao potresan govor koji je odobrio Zvezdan Terzić - tom prilikom je pričao o problemima koje njegova porodica ima tokom rata, a zatim je oko vrata stavio pločicu koja je izazvala mnogo reakcija. Tokom boravka u Izraelu medijima u svojoj zemlji je ispričao i da mu nedostaje da živi kod kuće!

BONUS VIDEO: