OPET

NIŠTA NOVO - HRVATI SLAVILI UZ TOMPSONA! Plasirali se na EURO2024, pa odmah puštena sporna pesma!

Autor Milutin Vujičić

Marko Perković Tompson redovan je na repertoaru fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Fudbalska reprezentacije Hrvatske plasirala se na Evropsko prvenstvo i to u "pet do 12". U poslednjoj rundi kvalifikacija, Hrvatska je na "Maksimiru" pobedila Jermeniju 1:0 (1:0), a jedini gol postigao je Ante Budimir u 43. minutu. Pre i posle toga, izluđivao ih je srpski golman Ognjen Čančarević koji je imao čak deset odbrana, a posle susreta je čestitao Luki Modriću i dobio dres od njega, dok su za to vreme Hrvati slavili. Uz koga? Pa jasno je...

Sa razglasa zagrebačkog stadiona puštena je pesma proustaškog kantautora Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", oko koje je ranije već bilo mnogo kontroverzi, pre svega zbog burnih reakcija iz Bosne i Hercegovine. Razlog je stih: "Herceg-Bosno, srce ponosno".

To nije prvi put da ova pesma izaziva reakcije, a još od 2018. godine Zlatko Dalić je zabranio pitanja na ovu temu: "Nemojte mi postavljati takva pitanja. Šta pevač, kakav pevač? To je hrvatska pesma 'Lijepa li si". Tu nije mesto za vaše pitanje, sad da me pitate o pevačima... Hrvatska je druga u svetu, a vi mene pitate o pevačima, nemojte da me provocirate. Pevao je pevač koji je naša himna", rekao je Dalić posle povratka sa Svetskog prvenstva 2018. godine.

Podsetimo, Tompson je često na repertoaru hrvatskih fudbalera, a rado je viđen gost i na proslavama. Pamti se i da su Lovren i Brozović po povratku iz Katara pevali njegove pesme u kafani uz skandalozne povike.

BONUS VIDEO: