Fudbal

ŽREB ZA EURO - PAKLENO TEŠKO ZA MILOŠEVIĆA! Savo dobio LOŠU vest, stižu zvezde Čelsija i Arsenala!

Autor Mladen Šolak

Određeni su parovi plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Izvor: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Žrebom u Nionu, određeni su parovi plej-ofa za plasman na EURO 2024, koji će dati imena poslednja tri učesnika Evropskog prvenstva i poslednja tri tima koja će se pridružiti Srbiji i Švajcarskoj u poslednjem šeširu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju sa klupe predvodi Savo Milošević, igraće u polufinalu plej-ofa protiv Ukrajine kod kuće, a potom će u eventualnom finalu igrati protiv Izraela ili Islanda. Ukrajince je početkom ove nedelje veoma malo delilo od direktnog plasmana, ali su u završnici meča protiv Italije ostali bez pobede i uz to bili ljuti jer su smatrali da su oštećeni za penal. Sada će Ukrajinci morati u BiH po prolaz u finale, predvođeni zvezdama Čelsija i Arsenala Mihajlom Mudrikom i Oleksandrom Zinčenkom, a pobednik tog meča biće domaćin i u meču za plasman protiv Izraela ili Islanda.

Ovo su svi parovi plej-ofa, koji će biti odigran 21- marta (utakmice polufinala) i 26. marta, kada će tri utakmice dati po jedan tim na Evropskom prvenstvu iz svake od tri staze - "A", "B" i "C":

  • Staza A: Vels - Finska, Poljska - Estonija
  • Staza B: Bosna i Hercegovina - Ukrajina, Izrael - Island
  • Staza C: Gruzija - Luksemburg, Grčka - Kazahstan

Bosna i Hercegovina razočaravajuće je završila grupnu fazu kvalifikacija, sa samo devet osvojenih bodova i sa sedam poraza u 10 utakmica. Neuspešniji od tima Sava Miloševića bio je samo Lihtenštajn, bez izjednog osvojenog boda, a u toj grupi je Portugal impresivno izborio plasman sa svih 10 pobeda, a iza njega je bila Slovačka, koja je kao drugoplasirana otišla na EURO treći put u nizu.