Fudbal

SRBIN ŠOKIRAO CELU FRANCUSKU, NIKO GA NIJE PREPOZNAO! Igrao za Pari Sen Žermen, pojavio se na derbiju - KO JE ON UOPŠTE?

Autor Mladen Šolak

Znate o kome se radi?

Izvor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Bivši srpski fudbaler Danijel Ljuboja pojavio se na utakmici Strazbur - Olimpik Marsej i mnogi nisu znali da je to on. Potpuno promenivši imidž, nekadašnji reprezentativac Srbije i učesnik Svetskog prvenstva iznenadio je navijače koji nisu znali za to da više nema njegove frizure sa "plavom trakom", već da je umesto nje tu duga kosa i duga brada.

Ljuboja se sa novim imidžom ove godine pojavio i na meču Novaka Đokovića na Rolan Garosu, a ove godine bio je aktivan i prilikom izbora u Fudbalskom savezu Srbije, kada je podržavao svog nekadašnjeg saigrača Nemanju Vidića. Zanimljivo je to da ljudi koji nisu aktivno u fudbalu možda ne znaju kako on izgleda, ali i najveći francuski asovi to dobro znaju, pa je Ljuboja nedavno uslikan i zajedno sa Tijerijem Anrijem, čuvenim golgeterom Arsenala i francuske reprezentacije.

I Ivan Ergić, takođe nekadašnji reprezentativac naše zemlje, takođe je sreo jednom prilikom Ljuboju i priznao je da ga je jedva prepoznao - a bili su cimeri! "Slučajno naiđoh, jedva prepoznah bivšeg cimera. Ili što bi rekao Neca, ekonom reprezentacije: Brate stavili su najluđeg i najmirnijeg u sobu zajedno", napisao je Ergić uz fotografiju sa Ljubojom.

Danijel Ljuboja sada ima 45 godina i već 10 godina nije aktivni fudbaler. Poslednji klub bio mu je Lans, a najdublji trag ostavio je upravo u Strazburu, za koji je igrao od 2000. do 2004. i sa tim klubom osvojio je Kup Francuske. Isti uspeh ponovio je i sa Pari Sen žermenom, a trofeje je podizao i sa Legijom u Varšavi, sa kojom je bio šampion Poljske i dvostruki osvajač Kupa. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore igrao je od 2003. do 2006. i u njoj na 19 utakmica postigao jedan gol, protiv Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004.