Čega se setili...

HAOS NA EVROPSKOM MEČU - GRUDVAMA PREKINULI UTAKMICU: Gađali golmana, pa pomogli svom timu! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Navijači prekinuli meč i to na neobičan način - bacanjem grudvi na golmana.

Izvor: Twitter/archiert1/printscreen

Peto kolo grupne faze u Konferencijskoj ligi donelo je navijačima nekoliko spektakularnih mečeva, ali i jedan potpuno neočekivani prekid utakmice - dok su fudbaleri Helsinkija i Aberdina igrali svoj meč (2:2), navijači gostujućeg tima rešili su da se zabave. Bilo im je izuzetno hladno, pa su na snegom pokrivenom stadionu rešili da se zagreju tako što su grudvama gađali golmana domaćeg tima!

Iskusni čuvar mreže Niki Maenpa (38), svojevremeno internacionalac u Francuskoj, Holandiji, Engleskoj i Italiji, morao je da se požali glavnom arbitru kako ga gostujući navijači ometaju. Oni su pravili grudve na tribini, a zatim gađali golmana koji im je bio veoma blizu i tako mu remetili koncentraciju neophodnu za meč. Postoji i snimak tih dešavanja, a on je ubrzo postao hit na društvenim mrežama. Pogledajte kako je to izgledalo:

Predstavnik Finske imao je prednost u trenutku prekida (2:1), ali su gosti u nastavku meča izjednačili pa se može reći da im je pauza prijala. Tako su navijači imali važnu ulogu u pokušaju svog tima da stigne do pobede, ali na kraju svi morali da se zadovolje bodom koji su poneli u Škotsku.

Nakon pet odigranih kola u grupi u kojoj su još PAOK i Ajntraht iz Frankfurta, Aberdin i Helsinki nemaju šanse da se domognu drugog mesta i plasmana u nokaut fazu Konferencijske lige. Škotski predstavnik zauzima treće mesto sa tri osvojena boda, dok su Finci na četvrtoj poziciji sa dva boda. 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D.N.)

BONUS VIDEO: