Čudo!

TOLIKO JE DOBAR DA MIJATOVIĆ NE MOŽE DA VERUJE: Čak ni Peđa nije video ovakvog fudbalera!

Autor Dušan Ninković

Legendarni Predrag Miajtović sipao je pohvale na račun Džuda Belingema koji ove sezone briljira u dresu Reala.

Izvor: MN Press

Engleski fudbaler i prvotimac Real Madrida Džud Belingem je u junu proslavio tek 20. rođendan, ali već sad ne prestaje da oduševljava navijače širom Evrope i sveta. Momak koji je pre nekoliko meseci stigao iz Borusije Dortmund, u svojoj debitantskoj sezoni u najtrofejnijem klubu na svetu uspio je da na 16 utakmica u svim takmičenjima postigne čak 15 golova!

Tom učinku dodao je i četiri asistencije, po dve u Primeri i Ligi šampiona, pa je već sad jasno da Madriđani nisu pogrešili kad su odlučili da "razbiju kasicu" i dovedu Engleza iz Bundeslige za 103 miliona evra i obavežu ga šestogodišnjim ugovorom.

Retko ko u Evropi ostaje imun na Belingemove partije, što je slučaj i sa nekadašnjim prvotimcem Real Madrida i bivšim reprezentativcem Jugoslavije Predragom Mijatovićem, kojeg navijači Los Blankosa pamte po pobedonosnom pogotku iz finala Lige šampiona 1998. godine protiv Juventusa.

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

 Bivši napadač rođen u Podgorici sipao je, u razgovoru za AS, epitete na račun engleskog asa. "Neverovatan je način na koji se prilagodio, kako igra i kako se povezao sa saigračima koji imaju velike karijere, osvojivši pet titula prvaka Evrope! Način na koji je uspeo da se poveže sa Real Madridom od prvog minuta govori mi da je veoma inteligentan momak i da je predodređeno da bude fudbaler Reala. I dalje ne mogu da verujem da se ovo događa. Dva meseca takmičenja a već igra i ponaša se kao veteran, kao da je tu već deset godina. Mi koji smo igrali u ovom klubu znamo koliko je to komplikovano, veoma teško, i to govori mnogo stvari o njemu. Međutim, na mene najjači utisak, osim pogodaka i nastupa, ostavlja njegovo ponašanje i veza sa klubom, navijačima. Nikad niko nije to uspeo tako brzo i tako dobro", oduševljen je Belingemom Mijatović, koji je odigrao ukupno 118 utakmica u dresu španskog velikana i postigao 36 golova, uz 14 asistencija.

Osim pomenute evropske titule, sa Realom je Mijatović osvojio još tri trofeja – u prvenstvu i Superkupu Španije 1997. godine, te Interkontinentalnom kupu godinu dana kasnije. Takođe, u sezoni 1995/96 bio je proglašen za najboljeg stranog igrača u Primeri.

(MONDO/ D. N.)

BONUS VIDEO: