Fudbal

BAJERN OTKAZAO UTAKMICU, JUNAJTED NIJE POLETEO NA DERBI! Sneg pravi HAOS po Evropi - hitno se oglasio klub!

Autor Mladen Šolak

Dok se nižu upozorenja meteorologa, fudbaleri ostaju kod kuća i ne mrdaju sa aerodroma.

Izvor: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Dok je u Srbiji prolećno vreme, širom Evrope sneg pravi velike probleme. U iščekivanju najvažnijeg današnjeg događaja - žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu, Bajern je bio prinuđen da odloži meč protiv Union Berlina. Timovi Tomasa Tuhela i Nenada Bjelice neće ni izaći na teren zavejanog stadiona Alijanc arene. "Sa velikim žaljenjem moramo da otkažemo meč. Bezbednost naših navijača i navijača Union Berlina ima apsolutni prioritet", rekao je izvršni direktor Bajerna.

Na aerodromu u Minhenu, na jugu Nemačke, otkazano je stotine letova, a ne saobraćaju ni vozovi koji stižu u glavni grad Bavarske ili odlaze iz njega. Sneg je potpuno zavejao jug Nemačke, ali i ne samo tu oblast i tu državu. Značajne probleme ove subote imaju i u Engleskoj.

U ovom trenutku u Mančesteru je jedan stepen, a fudbaleri Junajteda nisu mogli da se ukrcaju na avion za 191 kilometar udaljeni Njukasl, na derbi Premijer lig (subota od 21), za koji se i dalje veruje da će biti odigran. Zbog hladnog vremena, a nakon što je tokom noći temperatura padala i to pet stepeni ispod nule, fudbalerima je na aerodromu rečeno da avion neće leteti, jer je izdat i narandžasti meteo-alarm, sa upozorenjem na mrazove.

Dok fudbaleri Mančester junajteda putuju autobusom na večerašnji meč, nadležni u Engleskoj izdali su upozorenje u ime ministarstva zdravlja. U pet regiona u Engleskoj do 5. decembra biće veoma niske temperature.

 (MONDO - M.Š)