OPA!

ARGENTINAC HOĆE DA IGRA ZA HRVATSKU!? Javio se Daliću, hoće na EURO2024: Više sam Hrvat...

Autor Milutin Vujičić

Ramon Mierez godinama igra u Osijeku i sada bi mogao da obuče dres Hrvatske.

Izvor: YouTube/NK Osijek/Screenshot

Argentinski fudbaler Ramon Mierez već godinama igra u Hrvatskoj, a sada se preporučuje i selektoru "vatrenih" Zlatku Daliću. Stigao je još 2018. godine, kada je nosio dres Istre, pa je otišao u španski Alaves, da bi se 2020. godine vratio u dresu Osijeka i od tada igra standardno dobro u HNL-u.

Da li uopšte Zlatko Dalić može da ga zove? Prababa mu je bila Hrvatica, a dobro poznaje i jezik, dok je čak i kćerku nazvao Josipa, što će reći da i te kako uživa u Hrvatskoj i zato se nada da bi mogao da igra na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u dresu "vatrenih": "Zapravo bih, to je nešto što bih voleo. Nedavno sam o tome razgovarao sa suprugom, naša porodica danas ima više povezanosti sa Hrvatskom nego sa Argentinom", naglasio je Mierez za dnevnik "Nova TV".

Interesantno, njegov nadimak je "El Toro" (bik) zbog neverovatne snage, a videćemo da li će Dalić na kraju i uručiti poziv ovom napadaču, što ne bi bilo iznenađenje ako se zna da Hrvatska ima deficit na toj poziciji, posebno od kada se Marko Livaja oprostio od državnog grba.

Podsetimo, ne bi bio prvi stranac koji je igrao za Hrvatsku, pošto su prethodno Samir i Eduardo da Silva nastupali za fudbalsku reprezentaciju.

(Gol/MONDO - M.V.)

BONUS VIDEO: