Čudo!

TREĆELIGAŠ IZBACUJE VELIKANE - PRVO BAJERN, PA NJIH! Nastavlja se bajka u Nemačkoj, idu po trofej!

Autor Dušan Ninković

Novi uspeh Sarbriken, tima za koji mnogi nisu ni čuli do početka ove sezone.

Izvor: UWE ANSPACH / AFP / Profimedia

Daleko su od Bundeslige, ali najbolje klubove u Nemačkoj pobeđuju kao na traci! Nemački trećeligaš Sarbriken još jednom pokazao je da su čuda moguća, pa nakon Bajerna zbog njih takmičenje u Kupu nemačke završava i Ajntraht!

Sarbriken je u meču osmine finala Kupa Nemačke savladao Ajntraht iz Frankfurta rezultatom 2:0 i time nastavio veoma uspešnu sezonu u ovom takmičenju. Domaći tim je u vođstvo stigao u 64. minutu golom Brunkera da bi isti igrač 14 minuta kasnije asistirao Kerberu koji je postavio konačan rezultat.

Inače, Sarbriken trenutno zauzima tek 11. poziciju u trećoj ligi Nemačke. U elitnom rangu nemačkog fudbala igra 18 ekipa, još toliko ih ima u "Cvajti", a 20 ekipa igra treću ligu Nemačke. U tom rangu takmičenja Sarbriken ima priliku da odmeri snage protiv ekipa poput rezervnog tima Frajburga i Borusije iz Dortmunda, ali i nekih slavnih timova kakvi su Duizburg, Dinamo Drezden, Arminija Bilefeld ili Minhen 1860.

Na prvenstvenim mečevima ove sezone Sarbriken je osvojio 23 boda iz 17 odigranih kola, a tek su u poslednja četiri kola malo podigli formu i osvojili osam bodova. Ipak, sezona je već sada za pamćenje - golom u 96. minutu savladali su Bajern u prethodnoj rundi, a sada su rutinski rešili Ajntraht iz Frankfurta koji je trenutno na sedmom mestu Bundeslige.

Sarbriken i dalje nije blizu najvećih uspeha u klupskoj istoriji - dva puta su završavali kao vicešampioni pre nego što se Nemačka ujedinila, a čak četiri puta stizali su do polufinala kupa. Poslednji put to su uradili u sezoni 2019/20, pa se može reći da su majstori za ovo takmičenje.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: