Loše...

PLAKAO CEO STADION, A GORELO SVE OKO NJEGA! Slavni klub ISPAO - prvi put za 111 godina postojanja!

Autor Dušan Ninković

Neverovatne scene u Brazilu, gde je Santos propustio šansu da ostane u Seriji A.

Izvor: Twitter/CBSSportsGolazo/Printscreen

Jedan od najslavnijih fudbalskih klubova Brazila i Južne Amerike naredne sezone biće drugoligaš - nakon poraza u poslednjem kolu prvenstva Brazila, Santos se seli u niži rang, po prvi put u čak 111 godina dugoj istoriji kluba. Klub koji je svetu podario Pelea, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, a zatim i Nejmara koji je u Brazilu često karakterisan kao njegov naslednik, takmičiće se u drugom rangu brazilskog fudbala, iako je pre poslednje runde sve držao u svojim rukama!

Pobeda na domaćem terenu protiv Fortaleze ostavila bi u elitnom društvu slavni Santos, ali... Do nje nisu uspeli da stignu. Golom Mesijasa u 58. minutu Santos je poravnao rezultat nakon što je Marinjo doveo goste u prednost u prvom delu meča, a kada se čekao potpuni preokret, usledio je šok. Huan Lusero je pogotkom sa polovine terena zatresao mrežu, doneo gostima pobedu i kupio Santosu kartu za drugu ligu. Na to su uticale i pobede Vaska i Bahije, pošto su oba tima trijumfima u poslednjoj rundi preskočila Santos na tabeli. Usledile su veoma mučne scene na stadionu i oko njega...

Na terenu su plakali fudbaleri slavnog kluba, suze nisu mogli da sakriju ni ljudi na klupi za rezerve, a plakao je i čitav stadion Santosa. dogodilo se ono što nikada nije osmostrukom šampionu najfudbalskije zemlje - Santos se po prvi put u klupskoj istoriji seli u Seriju B, gde mu ni po čemu nije mesto. Pogledajte detalje sa lica mesta:

I dok su pojedini navijači plakali na stadionu, bilo je onih koji nisu mogli da kontrolišu emocije, ali na daleko opasniji način. Tokom noći gorele su ulice oko stadiona u naselju Vila Belmiro, a gust dim mogao je da se vidi i iz Sao Paula. Najvatrenije pristalice teško su se mirile sa sudbinom i selidbom svog voljenog kluba u drugi rang takmičenja.

Podsećamo, Santos je osam puta bio šampion Brazila, tri puta je osvajao Kopa Libertadores, a dva kupa Interkontinentalni kup. Najslavnije dane klupske istorije crno-beli tim imao je tokom skoro dve decenije u kojima je njihov dres nosio Pele, jedan od najboljih fudbalera svih vremena i trostruki šampion sveta sa selekcijom Brazila.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: