Fudbal

ČUDO EVROPSKOG FUDBALA! Autsajder pregazio i Barselonu, prestigao Real - cela zemlja ostala u ŠOKU!

Autor Mladen Šolak

Spektakl u španskom prvenstvu.

Izvor: Alvaro Medranda / Panoramic / Profimedia

Đirona je pobedila Barselonu u gostima 4:2 i popela se na vrh tabele Primere, ispred Reala, Atletiko Madrida i Barse, aktuelnog prvaka! Katalonci od nedelje uveče i poraza na svom terenu zaostaju čak sedam bodova za iznenadnim liderom Primere, koji igra sezonu iz sna.

Golovima Ukrajinca Artjoma Dovbika, bivšeg đaka Real Madrida Migela Gutijereza i Valerija, koji je pretprošle sezone ušao sa Đironom iz Segunde u Primeru, ekipa španskog trenera Mičela nastavila je da gazi kroz Primeru. Za kraj, četvrti gol Đirone postigao je urugvajski veteran Kristijan Stuani (37), koji je zapečatio sudbinu Ćavijeve ekipe. Nisu joj pomogli ni gol Roberta Levandovskog u 19. minutu za 1:1, ni pogodak Ilkaja Gundogana u 91. minutu za 2:3 i za kratkotrajnu nadu favorita.

Mladi levi bek Migel Gutijerez (22). blistao je u Barseloni i pokazao zašto mu cena raste iz nedelje u nedelju. Postigao je drugi gol svog tima i pokazao Realu da je napravio grešku kada ga je pustio da ode. Pogledajte kakav je gol postigao - prodor, šut pod prečku - mat!

Dokle će izdržati u trci za titulu? Ove večeri niko u Đironi o tome neće razmišljati, već će slaviti istorijsku, prvu pobedu protiv Barselone od kada je klub osnovan 1993. godine. Đirona ove sezone nije pobedila u samo tri utakmice, protiv Real Sosijededada u gostima 12. avgusta, u ubedljivom porazu protiv Reala kod kuće (0:3) i u remiju protiv Atletik Bilbaa (1:1). Malo ko je mogao da očekuje da će 10. decembra ovako izgledati tabela španskog prvenstva:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: