BURNO

TADIĆ NAPRAVIO PROBLEM! Razbio rivala, a onda DRASTIČNA MERA - pet fudbalera izbačeno iz tima!

Autor Milutin Vujičić

Nakon što je Dušan Tadić "uništio" Bešiktaš, turski klub izbacio iz tima pet stranaca.

Izvor: Profimedia

Turski klub Bešiktaš izbacio je iz tima čak petoricu fudbalera zbog "loših partija" i činjenice da ne mogu uopšte da se uklope u ekipu. U pitanju su sve inostrani fudbaleri koje su platili ozbiljan novac i dali im plate koje nadmašuju njihove realne finansijske mogućnosti, a nakon što su navijači digli glas zbog njihovog nezalaganja i neozbiljnosti, Bešiktaš je odlučio da povuče potez kakav se ne pamti.

Oni su na zvaničnom sajtu saopštili da su iz tima odstranjeni štoper Erik Baji (bivši igrač Mančester junajteda), kamerunski napadač Vensan Abubakar, francuski bek Valentin Rozijer (eks Sporting), alžirski krilni napadač Rašid Gezal (bivši igrač Lestera) i kamerunski zadnji vezni Žan Onana.

Navijači uglavnom podržavaju ovakav potez rukovodstva, ali postavlja se pitanje da li će posla imati Sindikat fudbalera FIFPro, ako se utvri da Bešiktaš svojim fudbalerima ne dozvoljava ni da treniraju. Crno-beli su inače dobili samo dve od poslednjih pet utakmica i nalaze se tek na petom mestu tabele, sa 14 bodova manje od lidera Fenerbahčea i Galatasaraja. Upravo je Tadićev klub "naterao" da Bešiktaš kažnjava svoje igrače. Srbin je na tom meču imao gol i asistenciju.

Na nemoć u domaćem prvenstvu, naslonio se i očajan nastup u Konferencijskoj ligi gde je Bešiktaš u konkurenciji Klub Briža, Bode/Glimta i Lugana osvojio jedan bod.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)