Zagolicao...

"ISPRIČAĆE VAM BARAK, JA NE SMEM!" Natho brani Bahara: SUZDRŽAVAM se dok pričam, znam šta su oni mislili!

Autor Nikola Lalović

Bibras Natho je bio vrlo zagonetan kada je pričao o Baraku Baharu i Crvenoj zvezdi.

Izvor: MN Press

Partizan je u sredu u "večitom derbiju" pobedio Crvenu zvezdu 2:1 i to je bila poslednja utakmica Baraka Bahara na klupi crveno-belih. Sa njim je raskinuta saradnja, a u 2024. se na klupu Zvezde vraća Vladan Milojević. O situaciji sa izraelskim trenerom u Beogradu je za izraelske medije govorio Bibras Natho.

Kako prenosi "Sport 5", strelac prvog gola na derbiju za Partizan je bio vrlo zagonetan i rekao je da će u budućnosti biti "otkriveno mnogo toga što on sada ne sme da kaže". 

"Sigurno je da je to neprijatno, Ja poštujem Baraka, on je odličan trener, ceo njegov tim je sastavljen od sjajnih ljudi. Slušao sam o tome, kao i svi ostali i jako mi ga je žao, ali to je sport. Siguran sam da će u budućnosti Barak ispričati mnogo priča koje ja sada ne mogu da vam ispričam. Saznaćete mnogo toga!", rekao je gostujući u TV studiju Natho.

Istakao je iskusni fudbaler Partizana i kapiten reprezentacije Izraela da je Zvezda sjajno krenula sezonu, ali da crveno-beli nisu navikli na poraze. 

"On je bio u jako teškoj situaciji, njegov tim je dve godine bio skoro bez poraza. Krenuo je fantastično u pripremnim mečevima, utakmica protiv Fiorentine je podigla lestvicu očekivanja i oni su bili sigurni da će da dođu do četvrfinala Lige šampiona. To je izazvalo brži pad", rekao je Natho, pa dodao: "Oni tamo ne znaju ni za šta drugo osim pobeda. Ove godine su doživeli tri poraza, a na to nisu navikli."

Istakao je kreativni vezista da mora da pazi šta priča, ali je stao na stranu svog zemljaka, On smatra da su svi Zvezdu videli u nokaut fazi Lige šampiona...

"Malo se suzdržavam i razmišljam šta ću reći, ali ovo nije bila najbolja situacija za Baraka tamo. On je otišao na mesto gde moraš da uradiš nešto neverovatno da bi uspeo. Oni su mislili da će doživeti uspeh u Ligi šampiona, da će otići korak iznad i uraditi nešto što će biti nezaboravno za njih. Liga im nije baš bila cilj, to je nešto što se za njih podrazumeva".

Otkrio je da je razgovarao sa njim i pre dolaska u Zvezdu. "Pričao sam sa Barakom i timom i znao sam da se stvari 'kuvaju' i pre nego što su se dogodile. Rekao sam im svoje mišljenje. Sa druge strane, dobio je dobru finansijsku ponudu koju je teško odbiti. Ostaće među nama šta smo pričali."

Analizirao je i određene poteze Bahara. "Ljudi ovde su slični Izraelcima, imaju kratak fitilj, mada su pozitivni iz mog ugla. Što se Bahara tiče, nije lako ući u svlačionicu koja je imala zajedništvo i osvajala titule. Došao je, napravio neke promene i to nije lako. Barak je sjajan trener, imaće sigurno dosta posla u budućnosti. Bio je uspešan i nastaviće da bude uspešan. To je sve sportsko rivalstvo. Žao mi je zbog njega, ali sam srećan što sam dao gol u derbiju", zaključio je Natho.

Prokometnarisao na kraju je i učešće crveno-belih u Ligi šampiona. "Liga šampiona je kao lutrija, male su šanse da ćete dobiti Mančester siti i Lajpcig. Možda su očekivali pobedu ili dve, tako bi stvari možda bile drugačije. Trebalo je da dobiju Jang Bojs kod kuće. Siti je nešto potpuno drugačije, ali da su recimo uzeli brod protiv Lajpciga moglo je da bude drugačije. Od početka sezone lestvica je podignuta na nemoguć nivo", zaključio je Natho.

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: